Știri Blockchain - Un Exchange din India lansează o platformă educațională Blockchain - Samsung a construit un sistem de credit bazat pe Blockchain pentru lumea arabă 10-07-2020

Conform unui anunț din 16 iunie, platforma CoinDCX Learn este o academie blockchain și criptomonede, care oferă ghiduri, articole, cursuri și prelegeri.

Știri Blockchain - Un Exchange din India lansează o platformă educațională Blockchain - Samsung a construit un sistem de credit bazat pe Blockchain pentru lumea arabă 10-07-2020

Un Exchange din India lansează o platformă educațională Blockchain

Exchange-ul de criptomonede indian CoinDCX a lansat o platformă de învățare dedicată blockchain-urilor și criptomonedelor.

Conform unui anunț din 16 iunie, platforma CoinDCX Learn este o academie blockchain și criptomonede, care oferă ghiduri, articole, cursuri și prelegeri. Directorul și co-fondatorul firmei, Sumit Gupta, a comentat: „Cu potențialul de a accelera incluziunea financiară în India, precum și de a deschide gateway-uri către noi forme de investiții, criptocurrențele pot beneficia de toată lumea. Cu toate acestea, pentru ca indienii să profite din plin de cripto, trebuie să punem bazele printr-o educație adecvată. Cu DCX Learn, dorim să armăm utilizatorii cu cunoștințele necesare pentru a naviga pe piețele cripto. "

Platforma își propune să explice conceptele criptomonedelor prin infografie, videoclipuri tutorial și conținut care ar trebui să fie înțeles de începători.

CoinDCX afirmă că utilizatorii informați sunt mai puțin susceptibili să cadă victime înșelătorie sau să-și piardă cheile private ale portofelului. Mai mult, schimbul notează că persoanele care înțeleg tehnologia blockchain pot stabili mai bine dacă aplicarea acesteia își poate îmbunătăți activitatea.

Blockchain și criptomonedele  sunt încă tehnologii în curs de dezvoltare și nu sunt încă înțelese pe larg de publicul mainstream. Pentru a remedia acest lucru, diverse instituții de învățământ și companii din spațiu încep să ofere cursuri speciale.

La începutul acestei luni, gigantul IT indian Tech Mahindra s-a asociat cu pornirea tehnologică educațională Idealabs pentru a lansa cursuri de certificare blockchain.

Mai mult, Școala de Studii Continue  a Universității din Canada a anunțat două cursuri blockchain la sfârșitul lunii mai, în timp ce Universitatea RMIT cu sediul în Australia a adăugat două programe postuniversitare în domeniul cibersecurității și blockchain.

(Sursa EN)

Samsung a construit un sistem de credit bazat pe Blockchain pentru lumea arabă

Grupul de cercetare al Grupului Bancii Islamice de Dezvoltare din Arabia Saudită urmărește să dezvolte un sistem inteligent de gestionare a creditelor bazate pe blockchain.

Pentru a realiza acest lucru, Institutul Islamic de Cercetare și Instruire al Băncii, sau IRTI, a făcut parteneriat cu furnizorul de blockchain susținut de Samsung, Blocko. Parteneriatul face parte din consorțiul regional E24P lansat de Blocko în Orientul Mijlociu, Africa și Asia de Sud-Est în aprilie.

Deoarece se prevede că industria financiară islamică va crește de la 2 trilioane de dolari la 3,78 miliarde de dolari până în 2022, Dr. Sami Al Suwailem, directorul general al IRTI, spune că există încă diverse provocări tehnice și economice care „împiedică industria să înflorească cu adevărat”.

Spre deosebire de organizațiile financiare tradiționale, băncile islamice nu percep dobânzile la împrumuturi și nu penalizează prestații. Mai degrabă aceștia percep o taxă de întârziere care se presupune că este donată comunității.

Cu toate acestea, această abordare nu este lipsită de problemele sale, deoarece elimină urgența pentru împrumutați să-și plătească împrumuturile. În plus, astfel de bănci se confruntă, de asemenea, cu dificultatea de a distribui eficient taxele de întârziere către caritate.

Sistemul inteligent de gestionare a creditelor dezvoltat de E24P și IRTI, care va avea la bază blockchain-ul hibrid Aergo, trebuie să pună în aplicare un mecanism de stimulare care să încurajeze rambursările la timp. De asemenea, va contribui automat comisioanele la grupurile de asigurare care acoperă prestațiile de împrumut.

Se spune că sistemul de credit blockchain ajută atât băncile islamice, cât și alte instituții financiare să efectueze evaluări de credit într-un mod mai sigur și transparent, fără a face compromisuri cu privire la confidențialitatea părților implicate. CEO-ul E24P, Phil Zamani, a spus că sistemul va ajuta băncile „să furnizeze o soluție cu adevărat unică, care să aibă potențialul de a avea un impact semnificativ asupra lumii finanțelor islamice.”

Poate reduce în continuare costurile și dificultățile de operare, incluzând funcțiile de finanțare restrânse, cum ar fi raportarea creditului, ratingul de credit, istoricul creditului și asigurarea de credit.

(Sursa EN)

Echipa Tradesilvania


Tradesilvania este excahnge acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S  de la magazinul Tradesilvania.