Știri blockchain - Zoom va oferi criptare end-to-end pentru toți utilizatorii săi - CoinShares, Ledger și Nomura lansează platformă de custodie - Blockchain pentru tranzacționarea surplusului de energie electrică – 14-07-2020

Renumita aplicație pentru video conferințe, Zoom, a anunțat în mod oficial că criptarea end-to-end, sau E2EE este gata de utilizare pentru software-ul lor.

Știri blockchain - Zoom va oferi criptare end-to-end pentru toți utilizatorii săi - CoinShares, Ledger și Nomura lansează platformă de custodie - Blockchain pentru tranzacționarea surplusului de energie electrică – 14-07-2020

Zoom va oferi criptare end-to-end pentru toți utilizatorii săi

Renumita aplicație pentru video conferințe, Zoom, a anunțat în mod oficial că criptarea end-to-end, sau E2EE este gata de utilizare pentru software-ul lor. Va fi oferită atât pentru utilizatorii ce folosesc aplicația în mod gratuit, cât și pentru cei care plătesc, atat timp cât contul a trecut de procesul de verificare. Pe durata fazei beta, utilizatorilor li se va cere să-si confirme numerele de telefon via sms, în încercarea de a preveni crearea în masă de conturi abuzive.

Zoom a comentat că, „suntem încrezători că, prin implementarea autentificării bazate pe risc, în combinație cu mix-ul nostru actual de instrumente – inclusiv funcția Report a User – vom continua să prevenim abuzurile și să luptăm împotriva lor.” Compania mai declară că toți utilizatorii Zoom vor continua să folosească criptarea AES 256 GCM, ca standard, pe care o cataloghează drept „unul dintre cele mai puternice standarde de criptare aflate în uz.”

Conform documentelor Zoom, E2EE va fi o funcție opțională, ce limitează într-o oarecare măsură funcționalitatea conferințelor, precum posibilitatea de a include liniile tradiționale de telefon PSTN, sau sisteme SIP/H.323.

Pe 7 mai, Keybase, furnizoare de servicii de securizare a mesajelor și de partajare a fișierelor în cloud, fondată de către Stellar Development Foundation, a devenit subsidiara Zoom, iar echipa sa se va ocupa de partea de securitate și dezvoltarea unei funcții de criptare end-to-end, ce va fi disponibilă utilizatorilor plătitori. (Sursa EN)

CoinShares, Ledger și Nomura lansează platformă de custodie

Banca globală de investiții Nomura, administratorul de active digitale CoinShares și producătorul de portofele hardware, Ledger, au lansat în cele din urmă platforma de custodie de tip instituțional Komainu. Aceștia cataloghează Komainu drept prima platformă de custodie instituțională hibrid, ce poate fi folosită fără probleme cu tehnologia financiară preexistentă.

CoinShares a examinat produsele existente de custodie, înainte de a decide să dezvolte propria soluție care să fie în concordanță cu cerințele de securitate. Platforma, sub conducerea CEO-ului CoinShares, Jean-Marie Mognetti vizează jucătorii instituționali și va fi reglementată de către Jersey Financial Services Commission.

„Am testat platforma cu un număr limitat de clienți pentru patru, cinci luni, iar acum o lansăm pentru noi clienți.”

Pascal Gauthier, CEO-ul Ledger a declarat că, „instituțiile caută conformitate și securitate atunci când vine vorba de custodia activelor digitale. Fără o securitate adecvată, activele digitale ale instituțiilor se transformă în arme împotriva lor.”  (Sursa EN)

Blockchain pentru tranzacționarea surplusului de energie electrică

Tokio Electric Power Company Holdings Inc., sau Tepco, a încheiat un parteneriat cu compania japoneză de comerț Itochu Corporation, pentru construirea unui sistem bazat pe blockchain, pentru tranzacționarea surplusului de energie electrică.

Conform Nikkei, noul sistem va fi disponibil pentru utilizatorii casnici din Japonia în următorii trei ani, iar compania dorește să colaboreze cu administrațiile locale pentru începerea proof-of-concept, până în mai 2021. Dacă va fi un succes, va fi primul exemplu de tranzacționare a surplusului de energie electrică între gospodării.

Tepco și Itochu vor oferi gospodăriilor în mod gratuit acumulatori pe bază de AI și panouri solare. Tehnologia AI controlează cantitatea de energie electrică generată și consumată, și calculează surplusul disponibil pentru tranzacționare. Totodată, va fi folosită tehnologia blockchain pentru a îmbunătăți „siguranța comunicării”. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.