Știri blockchain - Banca Olandeză „ING” dezvoltă o soluție de depozitare a activelor digitale - 26-08-2020

ING Bank, o instituție financiara multinațională cu capital olandez având sediul principal în Amsterdam, dezvoltă o tehnologie de custodie a criptomonedelor, Olanda alăturându-se Germaniei, în acțiunea de oferire a custodiei criptomonedelor în băncile clasice, dar și altor state din lume.

Știri blockchain - Banca Olandeză „ING” dezvoltă o soluție de depozitare a activelor digitale - 26-08-2020

ING Bank, o instituție financiara multinațională cu capital olandez  având sediul principal în Amsterdam, dezvoltă o tehnologie de custodie a criptomonedelor, Olanda alăturându-se Germaniei, în acțiunea de oferire a custodiei criptomonedelor în băncile clasice, dar și altor state din lume.

În luna decembrie 2018, banca braziliană  Itaú Unibanco, a devenit prima bancă care a adoptat blockchain pentru decontare de împrumuturi în America Latină, după ce a primit 100 milioane USD de la Standard Chartered și Wells Fargo printr-o platformă blockchain.

În aceeași manieră, peste 200 de bănci și instituții financiare sunt raportate, ca având parteneriat cu Ripple pentru a utiliza RippleNet pentru remitere și decontare transfrontalieră.

În octombrie 2018, Fidelity Investment, o instituție financiară multinațională americană a anunțat că intenționează să extindă un custodian și o platformă de tranzacționare a criptomonedelor, ca parte a planurilor sale de a elimina decalajul dintre investitorii instituționali și criptomonede.

Serviciul de custodie a activelor digitale dezvoltat de ING se încadrează în inițiativele legate de dezvoltarea platformei blockchain ale băncii și se află  în stadiu pilot de dezvoltare.

Oficialii ING au declarat că  „vede oportunități din ce în ce mai mari în ceea ce privește activele digitale atât pe token-urile de securitate, cât și pe activele native.”

Responsabilii de comunicare ai ING nu au oferit detalii specifice despre proiect, dar au spus că banca este „deosebit de activă pentru a dezvolta în continuare tehnologia din spatele activelor digitale, pentru a le oferi clienților săi un acces compatibil la acest ecosistem emergent”.

Faptul că Banca Olandeză „ING” dezvoltă o soluție de depozitare a activelor digitale si a activelor cripto se datorează, evident situației în care un număr tot mai mare de corporații financiare studiază modul în care se poate beneficia de tehnologia blockchain sau cum pot fi oferite soluții de custodie și alte servicii conexe în sectorul criptomonedelor.

Fiecare instituție financiară își are aria sa de concentrare dezvoltând fie o soluție blockchain, fie intenționează să o dezvolte în viitorul apropiat. O serie de bănci au creat deja platforme blockchain pentru remitere transfrontalieră și decontare de împrumut pentru a reduce timpul de procesare și costurile aferente acestor procese.

Alte bănci au oferit soluții pentru stocarea criptomonedelor clienților precum Bitcoin și Ether. Există și instituții financiare care  au construit sau  estimează să dezvolte soluții care să ajute investitorii instituționali să convertească activele tradiționale în active digitale și invers.

Echipa Tradesilvania

Nu uita! Azi poti cumpara  Bitcoin precum și peste 16 monede digitale pe platforma de exchange Tradesilvania.

Poti evita capcanele tranzactiilor cu criptomonede si Bitcoin pe exchange-ul Tradesilvania.
Pastreaza criptomonedere in siguranta cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.