Știri blockchain - Test pilot al unui consortiu de companii blockchain - Platformă blockchain va urmări ceaiuri în valoare de 2.5 miliarde $ - Integrarea crypto aduce mii de utilizatori - 24-06-2020

Un consorțiu de 10 companii blockchain din industria petrolului și gazului a obținut rezultate promițătoare în urma testului pilot efectuat, pentru automatizarea procesului de manipulare a apei de drenaj din câmpurile petroliere.

Știri blockchain - Test pilot al unui consortiu de companii blockchain - Platformă blockchain va urmări ceaiuri în valoare de 2.5 miliarde $ - Integrarea crypto aduce mii de utilizatori - 24-06-2020

Test pilot al unui consorțiu de companii blockchain pentru extracția petrolului și gazelor este un real succes

Un consorțiu de 10 companii blockchain din industria petrolului și gazului a obținut rezultate promițătoare în urma testului pilot efectuat, pentru automatizarea procesului de manipulare a apei de drenaj din câmpurile petroliere. Acest proces presupune gestionarea unei cantități uriașe de apă, extrasă și injectată, în cadrul procesului de extracție a gazelor și petrolului.

Un raport al Reuters susține că soluțiile blockchain implementate pe timpul testului, au redus procedura fluxului de lucru cu nouă pași, reducând astfel și termenul de finalizare, de la 120 de zile, la doar o săptămână. Totodată, a fost specificat că, în timpul testului, soluția blockchain a validat în mod automat 85% din măsurările de volum.

OOC Oil & Gas Blockchain Consortium este un grup de 10 companii de petrol și gaze, ce include nume mari, precum Dutch Shell, Equinor și ConocoPhillips. Soluțiile blockchain pentru test au fost dezvoltate de către Data Gumbo Corporation, o companie blockchain de servicii a celor de la Saudi Aramco.

Testul pilot s-a desfășurat în parteneriat cu Nuverra Environmental Solutions, ce a gestionat evacuarea apelor din puțurile de petrol deținute de către Equinor. După finalizarea cu succes a testului, pentru cinci puțuri de petrol ale Equinor din Dakota de Nord, consorțiul dorește acum implementarea soluțiilor blockchain în unitățile de producție. (Sursa EN)

Platformă blockchain va urmări ceaiuri în valoare de 2.5 miliarde $

Provincia chineză Yunnan a anunțat lansarea oficială a unei platforme blockchain, de urmărire pentru fermele sale de ceai Pu’er. Aceștia vor folosi platforma pentru a efectua teste de calitate, vânzări și operațiuni de finanțare a creditelor, pentru cele 42 000 Ha de terenuri agricole de pe teritoriul provinciei.

Scanând coduri QR în cadrul platformei blockchain, clienții vor putea să analizeze informații despre baza de materie primă pentru fiecare produs, procesul de producție, depozitare, testarea calității, vânzările de produse, suport financiar, și alte date.

Interesul pentru blockchain al industriei de ceai Pu’er datează din 2019, când provincia a dorit să integreze soluții de urmărire bazate pe tehnologia blockchain. Momentan, 25 de produse de la 25 de companii au fost „lansate cu succes” prin intermediul platformei, iar provincia speră să integreze și alte noi tehnologii în viitor, precum tehnologii de recunoaștere a imaginilor, tehnologii privind combaterea contrafacerii, și soluții de criptare cu chip NFC. (Sursa EN)

Integrarea crypto aduce mii de utilizatori unei populare aplicații de chat

Compania Sud-Coreeană Kakao a anunțat că noua funcție a crypto wallet-ului său, a depășit 100 000 de utilizatori în mai puțin de o zi, în cadrul aplicației sale de chat, KakaoTalk. Conform acestora, portofelul Klip a fost lansat cu suport pentru 11 criptomonede, iar cum aproape 90% din populație folosește deja aplicația, compania speră să atragă cât mai mulți dintre acești utilizatori, în sfera crypto.

Klip este un portofel mobil, ce permite utilizatorilor să experimenteze active digitale, precum Klay (KLAY), BOX, PET (BPT), PIBBLE (PIB), HINT, ENT (ATT), TEMCO, Binz (BNS), Pixel (PXL), Insurium (ISR), și Cosm (COSM).

Înainte de lansare, GroundX, subsidiara blockchain a Kakao, și operatorul actual al rețelei blockchain ce aparține Klaytn, a oferit 50 de tokeni Klay, pentru mii de utilizatori de portofele electronice, ca stimulent pentru experimentarea noilor funcții crypto.

Kakao a facut pași importanți în ceea ce privește dezvoltarea blockchain pentru portofoliul său. În 2019, CEO-ul Kakao, Yeo Min-soo a susținut că, Klaytn blockchain este similară cu Libra, a celor de la Facebook, cu excepția că este mult mai avansată în procesul său de dezvoltare. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania