Știri cripto - Universitatea York confirmă că recenta breșă de date a fost cauza unui atac cibernetic - T-Mobile dată în judecată pentru 8.7 milioane $ furați în atacuri SIM-Swap – 29-08-2020

Universitatea din York a confirmat faptul că un atac de tip ransomware a avut loc în luna mai. Vulnerabilitățile furnizorului său de servicii terțe au condus la breșa de date.

Știri cripto - Universitatea York confirmă că recenta breșă de date a fost cauza unui atac cibernetic - T-Mobile dată în judecată pentru 8.7 milioane $ furați în atacuri SIM-Swap – 29-08-2020

Universitatea York confirmă că recenta breșă de date a fost cauza unui atac cibernetic

Universitatea din York a confirmat faptul că un atac de tip ransomware a avut loc în luna mai. Vulnerabilitățile furnizorului său de servicii terțe au condus la breșa de date.

Conform unui anunț făcut pe site-ul universității, Blackbaud, unul din cele mai mari sisteme de management al relațiilor cu clienții la nivel global, pentru sectoare ca educația, a confirmat că infractorii cibernetici au reușit să sustragă copii ale fișierelor angajaților, studenților și absolvenților.

Universitatea a clarificat faptul că nu au fost furate informații sensibile precum detalii bancare, sau date de autentificare. Per ansamblu, hackerii au furat informații simple, precum nume, date de naștere, adrese, detalii de contact și rezultate de sondaje.

În raport, universitatea sugerează faptul că răspunsul întârziat al Blackbaud și notificarea târzie cu privire la breșă au înrăutățit situația.

Paul Edon, director de servicii tehnice pentru compania de securitate cibernetică Tripwire a comentat că:

„Multe universități au angajat terți pentru a-i ajuta să-și gestioneze și să-și securizeze sistemele. Este imperativ ca aceste terțe părți să fie armonizate cu universitățile, în ceea ce privește obiectivele de securitate și să fie auditate în mod regulat, pentru a asigura faptul că respectă înțelegerile cu privire la serviciile oferite. Orice nealiniere sau eșec în a îndeplini nivelul de servicii convenit poate duce la fisuri grave în securitatea instituțiilor.” (Sursa EN)

T-Mobile dată în judecată pentru 8.7 milioane $ furați în atacuri SIM-Swap

Reggie Middleton, CEO-ul companiei cripto Veritaseum dă în judecată furnizorul de telecomunicații T-mobile, pentru că ar fi permis furtul de criptomonede în valoare de 8.7 milioane $, printr-o serie de atacuri SIM-Swap.

Conform dosarelor publicate pe 22 iulie, Middleton a fost luat în vizor de SIM-swappers în 2017. Deși a anunțat imediat incidentul către T-Mobile, Middleton pretinde că a fost victima a patru atacuri SIM-Swap reușite, în restul anului 2017, cât și 2018 și 2019.

Procesul acuză T-Mobile de faptul că a „eșuat în mod abject” în a-și onora responsabilitatea de a proteja informațiile personale și financiare ale clienților săi.

Atacurile de tip SIM-Swap sunt executate de un hacker, de obicei cu ajutorul involuntar al unui angajat al unei firme de telecomunicații – ce realocă SIM card-ul vizat, către un telefon aflat în posesia hacker-ului.

Odată ce este obținut controlul asupra SIM-ului, atacatorul încearcă să obțină acces la conturi confidențiale controlate de către victimă, precum email-uri, date bancare online, portofele cripto sau conturi de exchange.

„Ca urmare a neglijenței grave a T-Mobile în protejarea informațiilor reclamantului, a angajării și supervizării neglijente a personalului T-Mobile, care era responsabil cu protejarea acelor informații, și din cauza încălcării legilor ce protejează în mod explicit informațiile clienților operatorului de telefonie mobilă, reclamantul a pierdut 8.7 milioane $ în criptomonede.”

Plângerea adaugă faptul că Middleton a „suferit și continuă să sufere de anxietate severă, frică și stres emoțional cu privire la cazurile repetate de furt de identitate.”

Procesele ce vizează furnizorii de telecomunicații, pentru permiterea atacurilor de tip SIM-Swap au crescut în ultimul an, AT&T confruntându-se în prezent cu cel puțin două procese din partea investitorilor cripto, pentru că nu au reușit să prevină atacurile. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.