Știri crtypto & Bitcoin - OKEx va accelera tranzacțiile Bitcoin prin intermediul rețelei Lightning - Primarul din Miami spune că angajații primăriei ar trebui să își poată primi salariile în Bitcoin – 06-04-2021

Exchange-ul crypto OKEx trece la tranzacții Bitcoin (BTC) mai ieftine și mai rapide, prin intermediul viitoarei integrări a ...

Știri crtypto & Bitcoin - OKEx va accelera tranzacțiile Bitcoin prin intermediul rețelei Lightning - Primarul din Miami spune că angajații primăriei ar trebui să își poată primi salariile în Bitcoin – 06-04-2021

OKEx va accelera tranzacțiile Bitcoin prin intermediul rețelei Lightning

Exchange-ul crypto OKEx trece la tranzacții Bitcoin (BTC) mai ieftine și mai rapide, prin intermediul viitoarei integrări a rețelei Lightning.

Conform unui anunț, Lightning Network va fi integrată în „trimestrul viitor”, OKEx devenind astfel un nod participant la rețea.

Integrarea va permite utilizatorilor OKEx să selecteze opțiunea Lightning Network atunci când depozitează sau retrag BTC, compania intenționând totodată să scadă timpii și comisioanele pentru tranzacții.

Lightning Network este o soluție de scalare de tip second-layer și un protocol pentru plăți bazat pe rețeaua blockchain Bitcoin. Protocolul a fost propus de către Joseph Poon și Thaddeus Dryja, în 2015, într-un efort de a rezolva problema de scalare a Bitcoin.

Întrucât Lightning Network nu este o rețea blockchain în sine, ci mai curând un layer secundar, soluția a fost inițial utilizată mai mult pentru tranzacții Bitcoin la scară mică, sau chiar micro. Pentru a rezolva problema, Lightning Labs a introdus așa-numitele canale „Wumbo”, în luna august 2020, pentru a permite nodurilor să deservească tranzacții la scară mai mare, reducând în același timp comisioanele on-chain.

OKEx nu este singurul exchange crypto care începe să experimenteze cu Bitcoin Lightning Network. În luna iulie, 2019, exchange-ul crypto Bitstamp a stabilit propriul nod Lightning Network, pentru a stimula capacitățile rețelei. Un alt exchange, Bitfinex a devenit primul exchange crypto care a permis plățile Lightning, în decembrie 2019. (Sursa EN)

Primarul din Miami spune că angajații primăriei ar trebui să își poată primi salariile în Bitcoin

Angajații primăriei din Miami ar putea în curând să aibă libertatea de a alege să își primească salariile mai curând în Bitcoin, decât în USD. Într-un interviu pentru Forbes, primarul Francis Suarez a spus că, o cale de a extinde adopția Bitcoin în oraș include posibilitatea ca angajații primăriei să își poată primi salariile în BTC.

Personalități importante din lumea criptomonedelor au răspuns pozitiv acestei idei, CEO-ul Twitter și Square, Jack Dorsey numind mișcarea una „inteligentă.”

Co-fondatorul Gemini, Tyler Winklevoss a afirmat ca primarul „deschide calea pentru guverne și Bitcoin.”

Primarul Suarez a declarat pentru Forbes că, datorită creșterii nivelului de popularitate al criptomonedelor în rândul cetățenilor, își dorește să facă tot ceea ce-i stă în putere pentru a face din Miami un oraș deschis către Bitcoin. Alte propuneri includ permiterea plății taxelor și impozitelor locale, în Bitcoin și alte criptomonede, precum și investirea unei părți din trezoreria orașului, în Bitcoin, urmând astfel exemplul celor de la MicroStrategy.

Deși nu este sigur cu privire la sume concrete, Suarez a explicat că investiția din partea trezoreriei ar fi structurată ca un parteneriat public-privat, în care partenerii privați primesc unele recompense, pentru atenuarea unei porțiuni de risc.

Acesta a mai dezvăluit, de asemenea, că ia în considerare finanțarea campaniei pentru realegerea sa, în Bitcoin. Primarul consideră că Bitcoin va reprezenta „cea mai importantă poveste pentru următorii câțiva ani.”

Anul trecut, primarul a numit Bitcoin ca fiind o „investiție stabilă” pe fondul unui „an incredibil de instabil”.

„Orașul Miami crede în Bitcoin, iar eu lucrez noapte și zi pentru a transforma Miami într-un hub pentru inovare crypto.”

Dacă aceste propuneri vor intra în vigoare, cei 450 000 de cetățeni din Miami ar putea fi încurajați să tranzacționeze în Bitcoin în mod regulat, cu potențial de extindere asupra restului de 21.5 milioane de rezidenți ai Floridei. Aceasta ar face totodată orașul mai atractiv pentru companiile și evenimentele din sfera blockchain. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.