Stiri Crypto 09 Mai 2022: 9 din 10 banci centrale experimenteaza cu CBDC; Piata NFT este pozitionata sa ajunga la o valoare de 13 miliarde USD in 5 ani; Veniturile din Ethereum mining au depasit valoarea generata din Bitcoin mining in aprilie

Stiri Crypto 09 Mai 2022: 9 din 10 banci centrale experimenteaza cu CBDC; Piata NFT este pozitionata sa ajunga la o valoare de 13 miliarde USD in 5 ani; Veniturile din Ethereum mining au depasit valoarea generata din Bitcoin mining in aprilie
  • Potrivit unui sondaj realizat de Bank for International Settlements, o institutie care ofera servicii specializate bancilor centrale la nivel global, noua din zece banci centrale exploreaza implementarea monedelor digitale centrale (CBDC). De asemenea, sondajul arata ca bancile centrale sunt concentrate pe testarea de CBDC retail, care este o moneda conceputa pentru a fi utilizata de consumatori si nu pentru tranzactii intre banci.
  • Un nou raport din ecosistemul crypto sugereaza ca piata NFT, care in prezent valoreaza 3 miliarde USD, va ajunge la aproximativ 13 miliarde USD pana la sfarsitul anului 2027. Expertii din domeniu se asteapta ca principalele zone de dezvoltare sa ramana comunitatea jocurilor video si piata de arta digitala. Totusi, se estimeaza ca piata NFT va creste si datorita adoptiei NFT in administrarea lanturilor de aprovizionare si in industria modei.
  • In aprilie, minerii Bitcoin au inregistrat venituri mai mici decat minerii de Ethereum, care au generat cu 224 milioane USD decat cei din ecosistemul BTC. Potrivit expertilor in crypto mining, minerii Bitcoin au reusit sa genereze venituri de aproximativ 1.16 miliarde USD, suma ce reprezinta o scadere cu 44 milioane USD fata de 1.21 miliarde, in martie. Intre timp, minerii Ethereum au inregistrat un venit total de aproximativ 1.39 miliarde USD, ceea ce reprezinta o crestere cu 3% fata de martie.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania ofera acces la 55 de criptomonede, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care permite clientului sa acceseze portofoliul de criptomonede oriunde si oricand. Pe langa platforma de schimb si tranzactionare, Tradesilvania ofera servicii de asset management si custodie digitala. In 2021, Tradesilvania a inclus serviciul de Savings, care permite clientilor sa obtina un castig anual de pana la 13% pentru monedele stocate in platforma.

Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid!