Stiri Crypto 10 Ianuarie 2023: Criptomoneda GALA in crestere; Metaverse poate genera 5 trilioane USD pana in 2030; Franta se pregateste sa reglementeze industria crypto

Stiri Crypto 10 Ianuarie 2023: Criptomoneda GALA in crestere; Metaverse poate genera 5 trilioane USD pana in 2030; Franta se pregateste sa reglementeze industria crypto
  • GALA, tokenul nativ care alimenteaza ecosistemul de jocuri crypto Gala, a crescut cu 140% in ultima saptamana si a avut o crestere semnificativa in capitalizarea de piata. Motorul principal din spatele cresterii a fost cresterea numarului de tranzactii NFT din ultima saptamana, care a determinat cresterea interesului pentru GALA, MANA si alte criptomonede asociate cu jocurile blockchain.
  • In timp ce piata crypto a scazut in 2022, Metaversul ramane bine pozitionat pentru cresteri de termen lung. Un raport recent dezvoltat de McKinsey & Company, care are in vedere cazurile de utilizare Metaverse, evidentiaza potentialul tehnologiei de a genera o valoare de 5 triloane USD pana in 2030.
  • Urmand tendinta globala de a modifica reglementarile crypto, guvernatorul bancii centrale din Franta evidentiaza nevoia urgenta de reglementari pentru ecosistemul crypto francez. Guvernatorul a indicat ca motiv volatilitatea continua a pietei si a propus implementarea unui sistem de licentiere pentru platormele de tranzactionare crypto.
  • Paul Chan, secretarul financiar al Hong Kong-ului, spune ca statul lucreaza la solutii pentru a atrage afaceri din sectorul crypto si Fintech. Potrivit unor rapoarte, Hong Kong se pregateste sa devina un hub crypto regional. Chan a dezvaluit ca are incredere in Hong Kong pentru a deveni un punct de referinta in spatiul activelor digitale si se bazeaza pe cadrul de reglementare dezvoltat de autoritatile nationale, care se potriveste cu normele internationale.
  • Nigeria declara ca este pregatita sa accepte si existenta monedelor stabile (stablecoin) private. Banca Centrala Nigeriana ia in considerare devzoltarea unui cadru de reglementare pentru implementarea potentiala a unei monede stabile (stablecoin). Potrivit documentului, este nevoie de dezvoltarea unui cadru potrivit pentru stablecoins publice si private, avand in vedere ca acest tip de activ este susceptibil sa devina un mecanism de plata valid in Nigeria.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania iti ofera acces la Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) si alte 62 de criptomonede unice, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care-ti permite sa accesezi portofoliul de criptomonede oriunde si oricand.

Intra in contul tau de tranzactionare sau deschide un cont nou pe platforma Tradesilvania.