Stiri Crypto 10 mai 2023: Deloitte integreaza tehnologia blockchain in operatiuni; Cererea pentru Ordinals in crestere; Liechtenstein a aprobat utilizarea Bitcoin pentru servicii de stat

Stiri Crypto 10 mai 2023: Deloitte integreaza tehnologia blockchain in operatiuni; Cererea pentru Ordinals in crestere; Liechtenstein a aprobat utilizarea Bitcoin pentru servicii de stat
  • Deloitte a integrat tehnologia blockchain pentru a permite clientilor sa stocheze informatii de verificare intr-un singur portofel digital pentru a eficientiza procesele de verificare. Deloitte a anuntat ca a integrat un parachain Polkadot pentru a permite emiterea de acreditari digitale reutilizabile clientilor sai. Integrarea are ca scop imbunatatirea eficientei proceselor de verificare Know Your Customer (KYC).
  • Banca Centrala Americana dezvaluit intr-o prezentare a consiliului de administratie ca 722 de banci au raportat pierderi nerealizate care depasesc 50% din capitalul lor la sfarsitul celui de-al treilea trimestru din 2022. Prezentarea, lansata publicului in aprilie evidentiaza impactul cresterii ratelor dobanzilor asupra anumitor banci. Mai multe persoane au spus ca situatia tensionata din sistemul bancar american nu s-a incheiat, inclusiv CEO-ul JPMorgan Chase, care a declarat ca urmarile vor fi simtite si in urmatorii ani.
  • Inregistrarile de Ordinals au crescut spectaculos in ultima saptamana, de la 2,5 la 4,78 milioane. In timp ce protocolul Ordinals a fost folosit initial pentru a inregistra imagini ca NFT-uri in reteaua Bitcoin, utilizatorii au inceput sa genereze active digitale similare cu cele generate prin reteaua Ethereum, fapt ce a crescut cererea pentru inscriptiile Ordinals. Cresterea cererii pentru Ordinals continua sa starneasca dezbateri cu privire la rolul acestei tehnologii in ecosistemul Bitcoin.
  • Liechtenstein a aprobat utilizarea Bitcoin pentru a plati anumite servicii de stat. Aceasta miscare vine intr-o perioada in care multe tari testeaza moduri de reglementare a criptomonedelor. Premierul tarii de doar 40.000 de locuitori a dezvaluit ca tara intentioneaza sa accepte depozite Bitcoin si sa permita conversia imediata in franci elvetieni, moneda nationala a Liechtensteinului. Autoritatile nu au dezvaluit un calendar fix pentru implementarea acestei masuri monetare.
  • Un raport recent a dezvaluit ca tehnologia Ripple si criptomoneda XRP sunt deja utilizate in 13 tari africane. Raportul estimeaza ca pana in 2025, veniturile din platile electronice procesate prin tehnologii ca Ripple o sa creasca cu 20% in Africa, pana la 40 miliarde USD. Desi regiunea a facut deja progrese semnificative in ultimii ani, expertii arata ca Africa prezinta un potential semnificativ pentru adoptia platilor digitale.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania iti ofera acces la 70 de criptomonede unice, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care-ti permite sa accesezi portofoliul de criptomonede oriunde si oricand.

Intra in contul tau de tranzactionare sau deschide un cont nou pe platforma Tradesilvania.