Stiri Crypto 11 Aprilie 2023: Candidat prezidential sustine utilizarea crypto ca alternativa eficienta; Hong Kong pregateste o strategie intensa Web3; 77% din detinatorii NFT se uita la utilitatea activelor inainte sa cumpere

Stiri Crypto 11 Aprilie 2023: Candidat prezidential sustine utilizarea crypto ca alternativa eficienta; Hong Kong pregateste o strategie intensa Web3; 77% din detinatorii NFT se uita la utilitatea activelor inainte sa cumpere
  • Robert Kennedy Jr., candidat la alegerile prezidentiale americane din SUA, a sustinut ca utilizarea criptomonedelor reprezinta o alternativa eficienta la sistemul financiar traditional. Kennedy sugereaza ca criptomonedele ofera o cale de scapare pentru public atunci cand sistemul financiar este sub presiune. In plus, Kennedy si-a subliniat preocuparile cu privire la politicile monetare ale Rezervei Federale si relatia acesteia cu marile banci.
  • Furnizorul de portofele crypto si aplicatii descentralizate (DApp) numit MetaMask a anuntat lansarea unei noi functii care va permite utilizatorilor sa achizitioneze criptomonede cu moneda fiat direct din portofelul digital. Miscarea este menita sa ofere utilizatorilor o modalitate mai usoara de a achizitiona active digitale. Noua functie permite utilizatorilor MetaMask sa achizitioneze o gama larga de criptomonede folosind diferite metode de plata, inclusiv carduri de debit sau de credit.
  • Secretarul financiar din Hong Kong a discutat recent despe competitia globala in dezvoltarea Web3 si a spus ca regiunea autonoma intentioneaza sa adopte o strategie eficienta pentru a face fata dezvoltarilor rapide. Secretarul a mai mentionat ca se asteapta la reglementari adecvate dar si la promovarea spatiului Web3 in viitorul apropiat. El a mai discutat si despre un posibil program de licentiere pentru furnizorii de servicii din spatiul activelor digitale, program cu o posibila lansare in iunie.
  • Reteaua Bitcoin a inregistrat peste 1,05 milioane de inscriptii Ordinals in primele trei luni de la lansare. Bitcoin Ordinals, lansat in ianuarie, este un protocol care permite ca activele digitale de tip NFT sa fie inscrise pe satoshis, care este cea mai mica denumire Bitcoin. Protocolul a fost dezvoltat in ultimul an de catre inginerul de software Caser Rodarmor si se bazeaza pe doua upgrade-uri care au imbunatatit functionalitatile smart contract ale blockchain-ului Bitcoin.
  • Utilitatea si profiturile pe termen lung au fost clasate drept principalele motive pentru cumpararea de jetoane nefungibile (NFT), conform unui sondaj realizat de Blockchain Research Lab, o institutie de cercetare non-profit. Raportul a constant ca cei mai multi considera utilitatea oferita de o colectie NFT si beneficiile aduse de activele respective, inainte de a cumpara. 77% la suta din respondenti au spus ca este important ca un NFT sa fie folosit pentru “functia intentionata” de dezvoltatori. Cu toate acestea, 15,7% sunt neutrii in ceea ce priveste utilitatea, iar 6,7% considera ca utilitatea nu este importanta in procesul de luare a deciziei de cumparare.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania iti ofera acces la 66 de criptomonede unice, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care-ti permite sa accesezi portofoliul de criptomonede oriunde si oricand.

Intra in contul tau de tranzactionare sau deschide un cont nou pe platforma Tradesilvania.