Stiri Crypto 18 Aprilie 2023: Platformele crypto inregistreaza un influx semnificativ de ETH dupa actualizarea Shanghai; Nike lanseaza colectie NFT; Corelatie ridicata intre BTC si aur

Stiri Crypto 18 Aprilie 2023: Platformele crypto inregistreaza un influx semnificativ de ETH dupa actualizarea Shanghai; Nike lanseaza colectie NFT; Corelatie ridicata intre BTC si aur
  • Conform unei companii de date crypto, bursele de criptomonede au primit un influx net de 179.500 de ETH, in valoare de aproximativ 375 de milioane de dolari in primele patru zile dupa ce upgrade-ul Ethereum la Shanghai a intrat in functiune. Pe 12 aprilie, Ethereum a implementat cu succes o actualizare tehnologica mult asteptata, cunoscuta sub numele de Shanghai. Upgrade-ul a permis retragerile din blockchain-ul Ethereum proof-of-stake (aproximativ 18 milioane de ETH blocati in retea) pentru prima data. Inainte de actualizare, unii observatori s-au ingrijorat ca evenimentul va inunda piata cu milioane de ETH deblocati si va prabusi pretul celui de-al doilea cel mai important activ digital.
  • Nike va lansa in curand prima sa colectie de non-fungible tokens (NFT) pe platforma sa recent lansata, .Swoosh. Incepand cu 18 aprilie, Nike va incepe sa selecteze utilizatorii .Swoosh, acordandu-le acces anticipat la vanzare de digital sneakers pe 8 mai. Pe 10 mai, intreaga comunitate .Swoosh va putea achizitiona bunurile digitale prin piata sa. Utilizatorii vor avea posibilitatea de a alege dintre doua cutii digitale – „Classic Remix” si „New Wave” – fiecare tip de cutie corespunzand diferitelor modele de sneakers.
  • Banca Angliei considera ca autoritatile de reglementare ar putea fi nevoite sa impuna o limita de utilizare a monedelor stabile pentru plati. Viceguvernatorul bancii centrale a evidentiat potentialele riscuri ale inovatiei rapide in acest sector si a spus ca stabilitatea financiara este, in prezent, mai important decat progresul in activele digitale. Banca Angliei si autoritatile de reglementare urmeaza sa se intalneasca la sfarsitul acestui an pentru a explora noi reguli pentru monedele stabile.
  • Banca centrala a Israelului monitorizeaza ideea de adoptare pe scara larga a monedelor stabile si considera un scenariu in care genereaza un Shekel digital. Comitetul de conducere al Bancii Israelului privind potentiala emitere a unui CBDC (moneda digitala centrala) a precizat intr-un raport ca autoritatea de reglementare nu a luat o decizie definitiva privind emiterea monedei. Autoritatile din Israel citeaza faptul ca desi majoritatea statelor dezvoltate se uita la potentialul unui CBDC, doar un numar mic a avansat cu planul emiterii monedei centrale.
  • Potrivit unui raport recent, corelatia dintre BTC si aur a ramas ridicata in timpul recentei crize bancare din SUA. Aceasta corelatie indica faptul ca BTC reprezinta un bun de refugiu in cazul perioadelor turbulente din punct de vedere economic. Corelatia a fost slaba in primele luni ale anului 2022, dar lucrurile au inceput sa se schimbe pe masura ce piata a continuat sa inregistreze scaderi semnificative. In ultimele douasprezece luni, indicele a inregistrat in mare parte valori pozitive ridicate, sugerand ca cele doua active au devenit puternic legate in aceasta perioada.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania iti ofera acces la 66 de criptomonede unice, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care-ti permite sa accesezi portofoliul de criptomonede oriunde si oricand.

Intra in contul tau de tranzactionare sau deschide un cont nou pe platforma Tradesilvania.