Stiri Crypto 14 Martie 2023: Sondaj - Utilizatorii crypto sunt increzatori in spatiul activelor digitale; Coreea de Sud dezvolta o initiativa nationala in Metaverse; Argentina inregistreaza o crestere semnificativa a platilor cu portofele electronice

Stiri Crypto 14 Martie 2023: Sondaj - Utilizatorii crypto sunt increzatori in spatiul activelor digitale; Coreea de Sud dezvolta o initiativa nationala in Metaverse; Argentina inregistreaza o crestere semnificativa a platilor cu portofele electronice
  • Aproximativ 72% dintre respondentii unui sondaj Paxos privind adoptia si comportamentul de cumparare a criptomonedelor au afirmat ca nu sunt preocupati de volatilitatea observata pe piata cripto in 2022. Increderea consumatorilor in intermediari, cum ar fi platformele crypto si aplicatiile de plata mobila ramane ridicata, la 89%. Astfel increderea a ramas ridicata in randul utilizatorilor crypto, datorita maturizarii domeniului si potentialului activelor digitale pe termen lung.
  • In timp ce interesul pentru Metavers al unor companii private a inceput sa scada, Coreea de Sud doreste sa dezvolte in continuare economia Metaversului local. Tara a anuntat o serie de initiative menite sa sustina proiectele Metaverse. Primul dintre aceste proiecte constituie un fond de crestere Metavers care va permite companiilor care doresc sa dezvolte proiecte virtuale sa obtina finantare direct de la autoritati. Pentru aceasta initiativa, guvernul a alocat 30 de milioane de dolari. Al doilea proiect se concentreaza pe dezvoltarea a 13 initiative specifice care includ M etaversul in diferite domenii de convergenta, inclusiv tehnologie, proiecte regionale si sectorul public.
  • Potrivit unui studiu recent realizat de o companie globala de plati, argentinienii se indreapta incet catre platile digitale, inclusiv transferurile prin portofele digitale. Studiul a constatat ca preferintele de plata ale argentininilor s-au schimbat, abandonand optiunile vechi pentru metodele de plata digitale. Potrivit studiului, 34% dintre argentinieni prefera sa foloseasca portofelele digitale pentru platile lor, ajungand la acelasi procent de preferinta pe care il au cardurile de debit. Preferinta pentru cardurile de credit a stagnat, in timp ce platile in numerar au scazut, doar 14% dintre argentinieni preferand numerar.
  • Artistul digital Mike Winkelmann, cunoscut si sub numele de Beeple, a deschis Beeple Studios, un spatiu de arta digitala de 50.000 de metri patrati in Charleston, Carolina de Sud, pentru a incuraja comunitatea NFT. Beeple este cunosctu pentru „Everydays: The First 5.000 Days” un NFT vandut pentru 69,3 milioane de dolari intr-o licitatie Christie's in martie 2021. A ramas unul dintre cele mai scumpe NFT vandute vreodata. Evenimentul de deschidere pentru Beeple Studios a fost realizat in parteneriat cu casa de licitatii de arta Christie’s. Expozitia a prezentat lucrari de arta de la artisti NFT precum XCopy, Pak, Victor Duarte si Refik Anadol.
  • CEO-ul ARK Invest, Cathie Wood, spune ca Bitcoin (BTC) si Ethereum (ETH) au continuat sa se descurce chiar si pe fondul crizelor cu care se confrunta pietele traditionale. Wood a spus ca BTC si ETH functioneaza asa cum era de asteptat si nu sunt in niciun fel afectate de situatiile de la Silvergate Bank si Silicon Valley Bank. Wood a spuns ca ceea ce s-a intamplat cu cele doua banci reprezinta exact motivul pentru care investitorii trebuie sa se indrepte spre activele digitale.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania iti ofera acces la Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) si alte 62 de criptomonede unice, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care-ti permite sa accesezi portofoliul de criptomonede oriunde si oricand.

Intra in contul tau de tranzactionare sau deschide un cont nou pe platforma Tradesilvania.