Stiri Crypto 15 Martie 2022: Parlamentul European respinge un proiect de reglementare crypto; Binance obtine licenta de servicii crypto in Bahrain; Dubai adopta lege pentru reglementarea ecosistemului criptomonedelor

Stiri Crypto 15 Martie 2022: Parlamentul European respinge un proiect de reglementare crypto; Binance obtine licenta de servicii crypto in Bahrain; Dubai adopta lege pentru reglementarea ecosistemului criptomonedelor
  • Membrii Comisiei pentru Afaceri Economice si Monetare a Parlamentului European au votat impotriva unei versiuni a proiectului de lege Markets in Crypto Assets, sau MiCA. Proiectul ar fi putut interzice criptomonedele bazate pe un protocol proof-of-work (PoW). MiCA reprezinta un cadru legislativ care contine 126 articole, precum si un plan detaliat al implementarii acestora de catre institutiile UE. Proiectul a fost introdus de Comisia Europeana in 2020, ca parte a strategiei sale de finantare digitala. MiCA acopera o gama larga de subiecte crypto, cum ar fi Bitcoin, monedele stabile (stable coins) si platformele de tranzactionare din ecosistemul blockchain.
  • Banca Centrala din Bahrain a oferit platformei Binance licenta de serviciu crypto. Acest eveniment marcheaza prima aprobare primita de Binance in Orientul Mijlociu. Potrivit Bloomberg, platforma cauta sa isi sporeasca operatiunile in regiune, inclusiv prin deschiderea unui birou central in Dubai.
  • Emiratul Dubai din EAU (Emiratele Arabe Unite) a adoptat o lege care reglementeaza activele virtuale si a stabilit un organism de reglementare pentru supravegherea sectorului. Emiratele Arabe Unite au facut eforturi pentru a dezvolta spatiul crypto in regiune si pentru a atrage afaceri inovatoare intr-un stat cunoscut pentru puterea economica. Anuntul nu a specificat ce active sunt reglementate de lege. Autoritatea de Reglementare a Activelor Virtuale din Dubai va supraveghea dezvoltarea spatiului crypto in emirat.

Tradesilvania ofera acces la 51 de criptomonede, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila, care permite clientului sa acceseze portofoliul de oriunde si oricand. Pe langa platforma de schimb si tranzactionare, Tradesilvania ofera servicii de asset management si custodie digitala. In 2021, Tradesilvania a inclus serviciul de savings, care permite clientilor sa obtina un castig anual de pana la 13% pentru monedele stocate in platforma.

Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid!