Stiri Crypto 17 Mai 2023: Uniunea Europeana apropa setul de reguli MiCA; Analist se asteapta la o creste XRP; BNY Mellon implementeaza tehnologia blockchain

Stiri Crypto 17 Mai 2023: Uniunea Europeana apropa setul de reguli MiCA; Analist se asteapta la o creste XRP; BNY Mellon implementeaza tehnologia blockchain
  • Statele Uniunii Europene au dat acordul final primului set cuprinzator de reguli pentru reglementarea activelor digitale, cunoscut sub numele de MiCA. Regulile, care sunt asteptate sa fie implementate incepand cu 2024, cer firmelor care doresc sa emita, sa tranzactioneze si sa detina active digitale, active tokenizate si monede stabile in UE sa obtina o licenta emisa de autoritatile europene. Decizia pune presiuni asupra unor tari precum Marea Britanie si Statele Unite sa urmeze exemplul reglementarilor europene.
  • BNY Mellon, o banca americana cu active administrate in valoare de peste 1.5 trilioane USD, pregateste o strategie pentru active digitale. Initiativa se concentreaza pe promovarea solutiilor blockchain si pe tokenizare. Accentul pe noile tehnologii provine din strategia larga de digitalizare a bancii, care a inceput sa utilizeze inteligenta artificiala in activitatile zilnice. Reprezentatii bancii au mentionat faptul ca institutia financiara doreste sa accelereze dezvoltarea infrastructurii blockchain globale.
  • Samsung si Banca Coreei au intrat intr-un parteneriat pentru inovarea in domeniul activelor digitale centrale (CBDC). Parteneriatul isi propune sa elimine dependenta de internet in domeniul financiar, prin introducerea unui sistem de plati offline, fara intreruperi, bazat pe CBDC. Samsung a propus Bancii Coreei o metoda wireless care functioneaza bazata pe tehnologia comuna cunoscuta sub numele de NFC.
  • Regiunea chineza autonoma Guangxi Zhuang, care se invecineaza cu Vietnam, va implementa noua functii pentru utilizarea yuanului digital. Acestea includ utilizarea monedei la o expozitie din septembrie si in tranzactiile comerciale din zonele de frontiera.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania iti ofera acces la 70 de criptomonede unice, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care-ti permite sa accesezi portofoliul de criptomonede oriunde si oricand.

Intra in contul tau de tranzactionare sau deschide un cont nou pe platforma Tradesilvania.