Stiri Crypto 17 Martie 2022: Presedintele Volodimir Zelenski legalizeaza criptomonedele in Ucraina

Stiri Crypto 17 Martie 2022: Presedintele Volodimir Zelenski legalizeaza criptomonedele in Ucraina
  • Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un proiect de lege pentru a legaliza criptomonedele in Ucraina. De la inceputul conflictului militar cu Rusia, Ucraina a primit zeci milioane de USD sub forma de donatii in criptomonede. Legea stabileste statutul juridic al activelor crypto si al autoritatilor de reglementare - Banca Nationala a Ucrainei si Comisia Nationala pentru Valori Mobiliare si Piata de Valori. Legea permite furnizorilor de servicii crypto, straini sau locali, sa opereze conturi legale in bancile ucrainene.
  • Presedintele Zelenski a respins o versiune anterioara a proiectului de lege in 2021. Totusi, pe perioada razboiului cu Rusia, statul a primit cel putin 80 de milioane de USD in donatii crypto, fapt ce a determinat guvernul sa legalizeze criptomonedele. Statul a incheiat un parteneriat cu platforma de tranzactionare crypto FTX, pentru a converti contributiile crypto in monede FIAT.
  • In acelasi timp, Ministerul Finantelor din Ucraina urmareste sa modifice Codul Fiscal si Codul Civil pentru a dezvolta piata activelor digitale in statul est-european.

Tradesilvania ofera acces la 51 de criptomonede, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila, care permite clientului sa acceseze portofoliul de oriunde si oricand. Pe langa platforma de schimb si tranzactionare, Tradesilvania ofera servicii de asset management si custodie digitala. In 2021, Tradesilvania a inclus serviciul de savings, care permite clientilor sa obtina un castig anual de pana la 13% pentru monedele stocate in platforma.

Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid!