Stiri Crypto 21 Martie 2023: Parlamentul European dezbate subiectul MiCA in aprilie; Platforma de tranzactii NFT se inchide; Ethereum pregateste lansarea actualizarii Shapella in aprilie

Stiri Crypto 21 Martie 2023: Parlamentul European dezbate subiectul MiCA in aprilie; Platforma de tranzactii NFT se inchide; Ethereum pregateste lansarea actualizarii Shapella in aprilie
  • Reglementarea Uniunii Europene privind pietele crypto, legislatie cunoscuta sub numele de MiCA, va fi subiectul unei discutii in Parlamentul European, pe 18 aprilie. Intalnirea anunta acordul final al legii de referinta, care va aduce un set de reguli de licentiere pentru piata crypto europeana. Contururile politice ale legii au fost definite in 2022, dar au existat mai multe intarzieri in acordul definitiv, care trebuie tradus in cele 24 de limbi oficiale ale UE. Conform procedurilor anuntate, votul final asupra MiCA va avea loc pe 19 aprilie.
  • Formfunction, o platforma de tranzactionare NFT bazata pe Solana, a anuntat ca se inchide dupa 13 luni de functionare, datorita unei scaderi semnificative a volumelor de tranzactionare. De la lansare, platforma a facilitat tranzactii de o valoare totala de 5 milioane USD. Inca de la inceputurile Formfunction, spatiul Solana NFT a scazut in termeni de volum si preturi minime.
  • Dezvoltatorii Ethereum urmaresc data de 12 aprilie pentru lansarea actualizarii Shanghai-Capella, sau Shapella, pe reteaua principala. Caracteristica principala a actualizarii isi propune sa permita validatorilor sa retraga sumele din staking pe reteaua principala. Aceasta functie nu a fost introdusa in timpul trecerii Ethereum la proof-of-stake (Septembrie 2022) pentru a asigura o tranzitie sigura. Pe langa retrageri, dezvoltatorii au planificat si trei imbunatatiri suplimentare care vizeaza optimizarea costurilor pentru anumite activitati din cadrul actualizarii Shapella.
  • Conform unei companii de cercetare, investitiile din China in tehnologia Metaverse vor depasi investitiile Vestului in 2023. Acest lucru este incurajat de faptul ca autoritatile chineze au publicat un plan privind combinarea sectorului VR cu aplicatii industriale, cum ar fi productia, care arata dorinta tarii de a tine pasul cu tehnologia din Vest. Metaverse a crescut in popularitate cand Facebook a devenit Meta in 2021, marcand schimbarea catre un focus pe Metaverse. Tehnologiile care fac parte din Metaverse sunt realitatea virtuala (VR), inteligenta artificiala (AI) si realitatea augmentata (AR).
  • Ron DeSantis, guvernatorul Florida, a propus o initiativa legislativa care ar interzice utilizara monedelor digitale centrale (CBDC) in statul sau. Legea propusa ar interzice si utilizarea unui activ de tip CBDC emis de orice banca centrala straina. Pe langa preocuparile legate de confidentialitate si securitate, DeSantis a spus ca un activ digital central ar diminua rolul bancilor comunitare si al uniunilor de credit.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania iti ofera acces la Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) si alte 62 de criptomonede unice, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care-ti permite sa accesezi portofoliul de criptomonede oriunde si oricand.

Intra in contul tau de tranzactionare sau deschide un cont nou pe platforma Tradesilvania.