Stiri Crypto 22 Februarie 2023: UE pregateste o serie reguli pentru bancile care detin active digitale; Microsoft intra in parteneriat cu o companie implicata in Web3; Japonia testeaza un proiect pilot pentru un CBDC

Stiri Crypto 22 Februarie 2023: UE pregateste o serie reguli pentru bancile care detin active digitale; Microsoft intra in parteneriat cu o companie implicata in Web3; Japonia testeaza un proiect pilot pentru un CBDC
  • UE depune eforturi pentru a impune reguli stricte de capital pentru bancile care detin active crypto. Un comitet bancar global de la Basel a stabilit un termen limita pentru impunerea regulilor in 2025. Regulile propuse impun cerinte stricte pentru bancile cu expunele la crypto si stablecoins.
  • Furnizorul de infrastructura Web3 Ankr a anuntat un parteneriat cu Microsoft pentru a oferi un serviciu de gazduire pentru intreprinderi si organizatii care cauta acces la blockchain. Acordul va include o integrare a tehnologiei Ankr cu solutiile cloud ale gigantului software. Serviciul incearca sa ofere conexiuni blockchain globale pentru orice proiect Web3 in dezvoltarea si pentru scalarea aplicatiilor de tip dApp.
  • Potrivit CNBC, Japonia se pregateste sa lanseze un program pilot pentru un Yen digital de tip CBDC. Faza de testare include procesarea tranzactiilor simulate cu companii financiare private. Testarea isi propune sa pregateasca banca centrala a Japoniei in cazul in care guvernele locale din stat doresc sa emita o versiune a unui CBDC local. Autoritatile considera ca produsul financiar trebui prezentat sectorului privat inainte de a fi lansat.
  • Reteaua Avalanche este setata sa integreze pana la 50 de milioane de utilizatori noi in spatiul activului digital prin recentul sau partener Loco, o platforma de streaming live implicata in dezvoltarea unei suite de produse Web3. Conform anuntului recent din partea Avalanche, Loco a strans recent 42 de milioane USD intr-o runda de finantare si a construit un parteneriat cu Activision Blizzard si Riot Games.
  • Ubisoft a fost primul studio de jocuri video care a lansat articole NFT in decembrie 2021. In prezent a mai lansata o serie de avatarului NFT in jocul de tip Metavers numit The Sandbox. Lansarea NFT vine dupa un an de la momentul in care Ubisoft a anuntat generarea unei serii NFT bazata pe jocurile Rayman. Ubisoft a inceput vanzarea de NFT recent pentru utilizatorii care au fost deja adaugati la lista scurta.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania iti ofera acces la Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) si alte 62 de criptomonede unice, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care-ti permite sa accesezi portofoliul de criptomonede oriunde si oricand.

Intra in contul tau de tranzactionare sau deschide un cont nou pe platforma Tradesilvania.