Stiri crypto 26 Aprilie 2023: Platforma NFT lansata de autoritatile romane; Vot semnificativ pentru legislatie crypto europeana; Visa isi extinde echipele blockchain

Stiri crypto 26 Aprilie 2023: Platforma NFT lansata de autoritatile romane; Vot semnificativ pentru legislatie crypto europeana; Visa isi extinde echipele blockchain
  • Institutul National de Cercetare si Dezvoltare in Informatica din Romania intentioneaza sa lanseze o platforma de tranzactionare NFT pe reteaua MultiversX. Platforma va include la inceput o serie de colectii NFT sportive si din alte domenii. Institutul va lansa si o colectie despre descoperirile stiintifice si progresele tehnologice din ultima jumatate de secol. Platforma de tranzactionare NFT din Romania va marca una dintre primele initiative guvernamentale din tara care se alatura ecosistemului activelor digitale.
  • Societe Generale–FORGE, o filiala complet integrata si reglementata a grupului Societe Generale dedicata activelor digitale, lanseaza EUR CoinVertible, un activ digital care isi propune sa mentina o valoare stabila (stablecoin). Acest proiect completeaza oferta SG-FORGE pentru clientii institutionali care doresc sa beneficieze de solutii de decontare si gestionare a numerarului. Proiectul este conceput pentru a reduce decalajul dintre pietele de capital traditionale si ecosistemul activelor digitale.
  • Legislatorii europeni au votat varianta finala in cazul unei legi ambitioase care va oferi Uniunii Europene primele reguli pentru guvernarea industriei crypto. Aprobarea regulamentului UE privind pietele crypto reprezinta un prim pas pentru reglementarea industriei crypto. Comisarul european pentru servicii financiare, Mairead McGuinness, a declarat ca se asteapta ca legislatia sa intre in vigoare in iulie 2023, dupa ce va fi aprobata oficial de cele 27 de state membre ale blocului. Cerintele specifice vor intra in vigoare progresiv, din anul viitor.
  • China extinde utilizarea pentru moneda sa digitala (CBDC), numita yuan digital, pentru Initiativa Belt and Road si tranzactiile internationale. Yuanul digital a fost unul dintre primele CBDC dezvoltate si testate pe scara larga. Desi nu a existat o lansare oficiala, guvernul si-a extins parametrul de testare pentru a include mai multe orase si milioane de oameni. Un plan care promoveaza utilizarea monedei digitale chineze in comertul international a fost emis in orasul Xuzhou, care serveste drept punct de plecare pentru numeroase trenuri de marfuri care se indreapta spre Europa. Autoritatile considera ca cele 18 conexiuni feroviare internationale pot beneficia de utilitatea Yuanului digital.
  • Gigantul de plati Visa cauta sa adauge dezvoltatori backend in echipa sa dedicata activelor digitale, in special cei cunoscatori de blockchain-uri publice si stablecoins. Compania a anuntat ca rolurile noi contribui la promovarea adoptarii in general a tehnologiilor blockchain, crypto si Web3.

Platforma Premium de tranzactionare Tradesilvania iti ofera acces la 66 de criptomonede unice, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila IOS/Android, care-ti permite sa accesezi portofoliul de criptomonede oriunde si oricand.

Intra in contul tau de tranzactionare sau deschide un cont nou pe platforma Tradesilvania.