Stiri Crypto 5 Aprilie 2022: Majoritatea bancilor centrale considera adoptia CBDC; Marea Britanie dezvolta un NFT; Aplicatie britanica de administrare active strange 35 milioane lire sterline pentru proiect crypto

Stiri Crypto 5 Aprilie 2022: Majoritatea bancilor centrale considera adoptia CBDC; Marea Britanie dezvolta un NFT; Aplicatie britanica de administrare active strange 35 milioane lire sterline pentru proiect crypto
  • Potrivit analistilor de la PwC, marea majoritate a bancilor centrale considera adoptia monedele digitale centrale (CBDC). In general, proiectele CBDC retail, care reprezinta monedele digitale concepute pentru utilizare publica, au atins niveluri de maturitate mai mari decat monedele digitale utilizate de institutiile financiare care au conturi la bancile centrale. Printre cele mai importante proiecte CBDC urmarite de PwC se numara monedele dezvoltate in China, Canada, Singapore si Africa de Sud.
  • Guvernul Marii Britanii a anuntant planuri pentru a genera propriul NFT. Ministrul de Finante Rishi Sunak a cerut autoritatilor financiare sa dezvolte si sa emita un NFT in cursul anului curent. Initiativa NFT a Regatului Unit face parte dintr-un efort mai amplu al guvernului de a dezvolta ecosistemul crypto. Ministrul a anuntat o serie de pasi pentru reglementarea criptomonedelor: concentrarea pe monede stabile (stablecoins), analizarea organizatiilor autonome descentralizate (DAO) si stabilirea unei organizatii de reglementare crypto, cu membrii din cadrul autoritatilor centrale si afacerilor din ecosistemul blockchain.
  • Administratorul britanic de active MoneyBox a strans 35 de milioane de lire sterline intr-o runda de finantare. Lansat in 2016, MoneyBox include produse de economisire, pensii personale si investitii. MoneyBox va folosi injectia de capital pentru a introduce servicii de investitii in crypto.

Tradesilvania ofera acces la 51 de criptomonede, un portofel electronic securizat si o aplicatie mobila, care permite clientului sa acceseze portofoliul de oriunde si oricand. Pe langa platforma de schimb si tranzactionare, Tradesilvania ofera servicii de asset management si custodie digitala. In 2021, Tradesilvania a inclus serviciul de savings, care permite clientilor sa obtina un castig anual de pana la 13% pentru monedele stocate in platforma.

Creeaza-ti cont pe platforma si tranzactioneaza criptomonede intr-un mod simplu si rapid!