Știri crypto - Băncile din Belarus anunță un viitor program pilot pentru tokeni - Coil investește în Hacker Noon pentru furnizarea microplăților - Nou aspect legat de confidențialitatea portofelului Bitcoin – 09-07-2020

Băncile de stat și comerciale din Belarus au primit permisiune de la Banca Centrală Națională, pentru emitere de tokeni digitali și vor începe distribuirea lor prin lansarea unui viitor program pilot.

Știri crypto - Băncile din Belarus anunță un viitor program pilot pentru tokeni - Coil investește în Hacker Noon pentru furnizarea microplăților - Nou aspect legat de confidențialitatea portofelului Bitcoin – 09-07-2020

Băncile din Belarus anunță un viitor program pilot pentru tokeni

Băncile de stat și comerciale din Belarus au primit permisiune de la Banca Centrală Națională, pentru emitere de tokeni digitali și vor începe distribuirea lor prin lansarea unui viitor program pilot. Conform Sputnik Belarus, țara a adoptat Decretul nr. 8, „Asupra dezvoltării economiei digitale” oferind Băncii Naționale din Belarus dreptul de a implementa dinamica economiei digitale a băncilor.

Printre băncile participante se numără Belarusian-Swiss Bank, BTA bank, Belarusian People’s Bank și Belarusbank, cea mai mare bancă a țării. Programul pilot se va desfășura în Hi-Tech Park, o zonă blockchain de liber schimb din Minsk, și sediul a numeroase centre de minare crypto. Băncile au fost de asemenea autorizate să strângă fonduri din ofertele lor inițiale de monede, în ruble bieloruse, de la persoane fizice, sau companii.

Sputnik mai precizează că participarea la proiectul pilot va fi limitată la 10% din capitalul reglementat al băncilor, iar presedintele țării va trebui să decidă până la 1 martie 2024 daca va extinde sau nu programul, sau dacă îl va face permanent. (Sursa EN)

Coil investește în Hacker Noon pentru efectuarea microplăților

Specialiștii în monetizarea conținutului, Coil, au anunțat o investiție strategică în platforma independentă de publicare a tehnologiei, Hacker Noon, ceea ce a marcat și începutul unui parteneriat de trei ani între cele două companii, concentrându-se pe monetizarea web, pentru content writerii Hacker Noon.

Hacker Noon este un site de știri orientat spre tehnologie, cu un număr de 4 milioane de cititori lunar, și cu conținut creat de peste 10 000 de colaboratori. Coil este o platformă ce permite subscriberilor să efectueze microplăți către dezvoltatori, bazat pe timpul pe care îl petrec consumând conținutul acestora.

Alăturarea celor două companii a fost un pas natural, iar CEO-ul Hacker Noon, David Smooke a explicat că, „vrem să devenim cel mai bun loc în care profesioniștii tech să citească, să scrie și să publice. Până la momentul actual, am furnizat resurse editoriale, validări și distribuție. Acum, cu acest parteneriat strategic, Hacker Noon va experimenta cu efectuarea de microplăți către writeri, bazat pe cât timp petrec utilizatorii Coil citindu-le articolele.”

Începând de acum, writerii Hacker Noon vor putea adăuga meta tag-ul Web Monetization la articolele lor, permițând Coil să le crediteze automat portofelele electronice, în timp real. Experiența cititului va rămâne aceeași, fără pop-ups sau paywalls, iar singura diferență va fi că, subscriberii Coil vor efectua microplăți direct către writeri.

Web Monetization este compatibil cu multiple portofele digitale, permițând ca plățile să fie efectuate într-o gamă largă de fiat și monede digitale.  (Sursa EN)

Nou aspect legat de confidențialitatea portofelului Bitcoin

Compania japoneză de crypto, Freessets a anunțat o nouă tehnologie pentru consolidarea confidențialității portofelului Bitcoin (BTC). Aceștia au creat un sistem ce permite portofelelor să solicite soldurile Bitcoin ale adreselor, fără să le dezvăluie serverelor de la care le solicită. Portofelele Bitcoin convenționale cer serverelor soldurile adreselor lor, ceea ce leagă soldul de tranzacții și de adrese.  Totodată, „folosind tehnologia dezvoltată de Freessets, este matematic dovedit că serverele nu pot afla nimic din interogările efectuate de utilizator.”

Adam Ficsor, director tehnic pentru Wasabi a declarat că este entuziasmat dezvoltarea acestei tehnologii, întrucât portofelul digital al companiei sale are o caracteristică asemănătoare, cu diferența că, implementarea tehnologiei celor de la Freessets necesită mai puțină lățime de bandă, fiind astfel mai potrivită pentru dispozitivele mobile. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.