Știri crypto & Bitcoin - 1 din 5 investitori care nu tranzacționează cu crypto spun că o vor face probabil în viitor - Cea mai veche bancă comercială din Columbia inițiază un proiect pilot pentru servicii crypto – 20-05-2021

Un sondaj efectuat de JPMorgan a descoperit că unul din cinci investitori instituționali, la companii care momentan nu tranzacționează ...

Știri crypto & Bitcoin - 1 din 5 investitori care nu tranzacționează cu crypto spun că o vor face probabil în viitor - Cea mai veche bancă comercială din Columbia inițiază un proiect pilot pentru servicii crypto – 20-05-2021

1 din 5 investitori care nu tranzacționează cu crypto spun că o vor face probabil în viitor

Un sondaj efectuat de JPMorgan a descoperit că unul din cinci investitori instituționali, la companii care momentan nu tranzacționează în domeniul criptomonedelor consideră că firmele lor o vor face probabil în viitor.

Sondajul efectuat asupra a mai mult de 3400 de investitori, reprezentând 1500 de companii a descoperit că 11% dintre respondenți lucrează în cadrul unor companii care tranzacționează sau investesc în crypto, în timp ce 89% nu o fac.

Totuși, promițător este faptul că, de două ori mai multe instituții au o probabilitate mai mare de a investi în crypto, ceea ce arată ca banii instituționali ar putea continua să intre pe piețe, pe termen scurt.

Dintre respondenții din cadrul firmelor care nu tranzacționează și nu investesc în crypto, 22% au afirmat că sunt de părere că firmele lor au o mare probabilitate de a investi în viitor, în monede digitale.

În timp ce unii analiști argumentează că achizițiile constante la nivel instituțional vor menține prețul Bitcoin peste 50k $, un număr mare de investitori instituționali încă nu au încredere în criptomonede.

Întrebați despre opinia lor în ceea ce privește crypto, 14% au răspuns că este ceva de evitat, în timp ce 21% consideră criptomonedele ca pe un moft temporar. Doar 7% dintre investitori consideră că „vor deveni unele dintre cele mai importante active.”

Sondajul a descoperit faptul că majoritatea instituțiilor sunt îngrijorate cu privire la securitate, 98% dintre respondenți afirmând că frauda este predominantă în domeniul crypto. (Sursa EN)

Cea mai veche bancă comercială din Columbia inițiază un proiect pilot pentru servicii crypto

Cea mai veche bancă comercială din Columbia, Banco de Bogotá explorează serviciile în domeniul crypto.

Conform unui raport al agenției locale de presă Portafolio, Banco de Bogotá a anunțat că va participa în cadrul unui proiect pilot, condus de către Superintendencia Financiera de Colombia, reglementatorul financiar principal al țării. Proiectul va fi operat în cadrul unui sandbox legislativ – denumit Arenera – care a fost aprobat de către Ministerul Finanțelor Publice, în septembrie 2020.

Banco de Bogotá va explora modelul de afaceri și potențialele riscuri asociate cu managementul activelor crypto, permițând unui grup restrâns de clienți să achiziționeze și să vândă criptomonede de la bancă, cu moneda fiat națională, peso-ul.

Oscar Bernal Quintero, vice-președinte pentru dezvoltare tehnologică la Banco de Bogotá a declarat că:

„Una dintre marile noastre motivații este să fim parte activă în procesul de transformare a țării și considerăm că este important să participăm la crearea posibilei legislații care ar permite schimbul de active crypto în contextul cadrului legislativ columbian.”

Guvernul Columbiei a creat Arenera pentru a permite companiilor de pe plan local sa testeze tranzacțiile cu criptomonede. Conform unui anunț oficial efectuat de către Financial Analysis și Information Unit, sandbox-ul a fost lansat în luna martie, 2021. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.