Știri crypto & Bitcoin - 61% dintre jucătorii financiari luxemburghezi vor porni pe drumul crypto în 2022 – PwC - Nepotrivirea dintre consumatori și comercianți încetinește adoptarea criptomonedelor mainstream: Sondaj – 1-07-2022

Știri crypto & Bitcoin - 61% dintre jucătorii financiari luxemburghezi vor porni pe drumul crypto în 2022 – PwC - Nepotrivirea dintre consumatori și comercianți încetinește adoptarea criptomonedelor mainstream: Sondaj – 1-07-2022

61% dintre jucătorii financiari luxemburghezi vor porni pe drumul crypto în 2022 – PwC

Într-un raport optimist publicat de firma de servicii profesionale PwC Luxemburg, 61% din cei 123 de actori financiari cu sediul în Luxemburg "se angajează sau intenționează să se angajeze într-o călătorie crypto".

Raportul vine la scurt timp după ce firma concurentă de servicii profesionale, KPMG Canada, a decis să adauge Bitcoin (BTC) și Ether (ETH) la trezoreria sa.

Thomas Campione, a declarat că "Timp de mulți ani, jucătorii tradiționali au privit activele crypto cu scepticism". Acesta a adăugat că, o posibilă combinație de "probleme legate de branding" și o lipsă de înțelegere ar fi putut împiedica în trecut creșterea în acest spațiu.

Cu toate acestea, sentimentul negativ ar putea fi în schimbare. Campione a declarat:

"Cu toate acestea, devine clar că 2022 va fi un an crucial în ceea ce privește gestionarea activelor crypto."

Raportul împărtășește faptul că "ritmul cu care se extinde industria globală a activelor crypto este de netăgăduit" și încearcă să folosească Luxemburgul ca o "lentilă" prin care se poate obține o mai bună înțelegere a clasei de active emergente.

Singurul Marele Ducat din lume, Luxemburg este o țară europeană mică, care își depășește cu mult greutatea în domeniul serviciilor financiare și al industriei blockchain. În 2021, premierul și-a declarat dorința ca Luxemburgul să fie "pionier digital" în blockchain. (Sursa EN)

Nepotrivirea dintre consumatori și comercianți încetinește adoptarea criptomonedelor mainstream: Sondaj

Secretul pentru a accelera adoptarea criptomonedelor la scară largă constă în abordarea cererii contradictorii a consumatorilor pentru plățile crypto, în toate verticalele de afaceri, arată un nou studiu.

Într-un studiu la care au participat cei 110.000 de clienți ai exchange-ului crypto, Crypto.com și peste 1,5 milioane de comercianți Worldpay, aproximativ 60% dintre comercianți și clienți și-au împărtășit interesul pentru plățile crypto. Cu toate acestea, cererea consumatorilor nu este reciprocă în ceea ce privește verticalele de afaceri care acceptă criptomonedele.

După cum s-a evidențiat mai sus, cererea consumatorilor pentru plățile crypto depășește disponibilitatea comercianților în patru industrii majore - turism, industria auto, media digitală și ospitalitate. Decalajul în ceea ce privește disponibilitatea comercianților reprezintă o oportunitate masivă de a capitaliza cererea de pe piață pentru plățile crypto.

Pe de altă parte, industriile cu piețe mai liniștite, cum ar fi bunurile de lux, comerțul cu amănuntul și alimentația publică și jocurile de noroc, afișează un apetit mai mare pentru acceptarea criptomonedelor. De exemplu, mărcile de lux și comercianții cu amănuntul au început să exploreze tokenii nefungibili (NFT) pentru a-și autentifica produsele, fiind în același timp expuse unei noi baze de clienți.

Ca urmare directă a faptului că cererea clienților este mai mare decât cea a comercianților pentru plățile crypto, se arată în sondaj:

"Din acest motiv, 64% dintre clienții Crypto.com folosesc un card preplătit pentru a-și cheltui averile la întreprinderi care nu acceptă un transfer direct de portofel."Atât consumatorii, cât și comercianții au încredere și preferă să folosească criptomonedele cu cea mai mare capitalizare de piață - Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Litecoin (LTC) și USD Coin (USDC). (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.