Știri crypto & Bitcoin - Abordare de așteptare și observare: 3/4 din oferta de Bitcoin este acum nelichidă - El Salvador pregătește 20 de proiecte de lege pentru a oferi un cadru legal pentru obligațiunile Bitcoin – 4-04-2022

Știri crypto & Bitcoin - Abordare de așteptare și observare: 3/4 din oferta de Bitcoin este acum nelichidă - El Salvador pregătește 20 de proiecte de lege pentru a oferi un cadru legal pentru obligațiunile Bitcoin – 4-04-2022

Abordare de așteptare și observare: 3/4 din oferta de Bitcoin este acum nelichidă

Piețele Bitcoin (BTC) s-au consolidat de la începutul anului, dar indicatorii on-chain prezintă o imagine mai pozitivă, pe măsură ce o parte tot mai mare a activului devine nelichidă.

Furnizorul de analiză on-chain, Glassnode, a aprofundat în raportul său indicatorii de ofertă Bitcoin, pentru a obține o imagine mai bună a tendințelor macro pe termen lung.

Constatările au arătat că, deși activul a fost tranzacționat în paralel până acum în acest an, mai mult BTC a devenit nelichid. S-a înregistrat o accelerare a creșterii ofertei nelichide, care cuprinde acum mai mult de trei sferturi, sau 76%, din totalul ofertei în circulație.

Glassnode definește nelichiditatea ca fiind momentul în care BTC este mutat într-un portofel fără istoric de cheltuieli. Oferta lichidă de BTC, care reprezintă 24% din total, se află în portofele care cheltuiesc sau tranzacționează în mod regulat, cum ar fi exchange-urile și hot wallets.

"Putem vedea că [...] în ultimele luni ale anului 2021, chiar și în timp ce prețurile s-au corectat, a existat o accelerare a monedelor din portofele lichide, în portofele nelichide."

Cifrele sugerează că mai Bitcoin este transferat în depozit, indicând o creștere a obiceiurilor de hodling și a acumulării. Scăderea ofertei foarte lichide sugerează, de asemenea, că este posibil să nu aibă loc un eveniment major de vânzare sau de capitulare în orice moment în viitorul apropiat.

Cercetătorii au concluzionat că aceste condiții indică "o divergență între ceea ce pare a fi o dinamică constructivă a ofertei on-chain, în comparație cu o acțiune de preț bearish-spre-neutră". (Sursa EN)

El Salvador pregătește 20 de proiecte de lege pentru a oferi un cadru legal pentru obligațiunile Bitcoin

Guvernul din El Salvador, condus de președintele Nayib Bukele, a avansat cu planurile de emitere de obligațiuni Bitcoin (BTC), pregătind 20 de proiecte de lege menite să ofere un cadru legal pentru acestea.

Alejandro Zelaya, șeful Trezoreriei, a declarat pentru presa salvadoriană, El Mundo, că proiectele de lege vor acoperi reglementările privind emiterea de titluri de valoare drept criptomonedă pentru a asigura viabilitatea obligațiunilor Bitcoin care au fost propuse în noiembrie 2021. Acesta a spus: "Nu este vorba despre o sumă de bani:

"[Acest lucru este] pentru a oferi o structură juridică și certitudine juridică tuturor celor care cumpără obligațiuni Bitcoin."

Cu toate acestea, acesta nu a propus un termen pentru ca legislația să fie prezentată legislatorilor.

Cei 1 miliard de dolari urmăriți prin emisiunea de obligațiuni ar fi folosiți pentru a finanța inițiativa Bitcoin City, despre care președintele Bukele a promis că va oferi "educație digitală și tehnologică, energie geotermală pentru întregul oraș și transport public eficient și durabil".

Una dintre caracteristicile Bitcoin City este o operațiune de minare Bitcoin care exploatează energia geotermală generată de un vulcan, pentru a alimenta platformele de minare - ceea ce a dus la faptul că obligațiunile au fost denumite "Obligațiuni Vulcan". Operațiunea de minare a extras primul său 0,00599179 BTC la 1 octombrie 2021.

Fondurile provenite din emisiunea de obligațiuni ar putea fi, de asemenea, utilizate pentru a achita o emisiune de euroobligațiuni de 800 de milioane de dolari, care va ajunge la scadență în ianuarie 2023. Zelaya a declarat pentru El Mundo că țara va trebui să găsească finanțatori care să o ajute să își îndeplinească obligația de a achita euroobligațiunile, care ar putea proveni din obligațiuni Bitcoin sau din "oferte instituționale de la diverse bănci de investiții", mai degrabă decât o altă emisiune de euroobligațiuni. "Putem pur și simplu să efectuăm plăți fără a crea o altă euroobligațiune pe piața tradițională și putem găsi o obligațiune care să fie denominată în dolari și să primească plata în Bitcoin." (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.