Știri crypto & Bitcoin - Achiziția BTC efectuată de MassMutual dovedește că cererea de criptomonede este în creștere - Un sondaj sugerează că majoritatea investitorilor cred că BTC nu va trece de 50k$ până în 2030 – 01-03-2021

Conform strategilor băncii de investiții JPMorgan, achiziția de Bitcoin, în valoare de 100 milioane $ efectuată de către MassMutual arată că ...

Știri crypto & Bitcoin - Achiziția BTC efectuată de MassMutual dovedește că cererea de criptomonede este în creștere - Un sondaj sugerează că majoritatea investitorilor cred că BTC nu va trece de 50k$ până în 2030 – 01-03-2021

Achiziția BTC efectuată de MassMutual dovedește că cererea de criptomonede este în creștere

Conform strategilor băncii de investiții JPMorgan, achiziția de Bitcoin, în valoare de 100 milioane $ efectuată de către MassMutual arată că cererea pentru criptomonede va crește în continuare.

Strategi ai JPMorgan, precum Nikolaos Panigirtzoglou au sugerat că adoptarea Bitcoin se extinde de la afacerile de familie și investitorii bogați, la investitori mai mari, precum companiile de asigurări și fondurile de pensii.

După cum a raportat Bloomberg, experții au afirmat că e mai puțin probabil ca firmele de asigurări și fondurile de pensii să investească sume mari de bani, în Bitcoin, dar chiar și o mică schimbare către criptomonede poate fi semnificativă.

Strategul a calculat că, dacă fondurile de pensii și companiile de asigurări din SUA, Zona Euro, Marea Britanie și Japonia alocă 1% din activele lor către Bitcoin, creșterea pentru acesta va crește cu un plus de 600 miliarde $. Această sumă reprezintă aproximativ dublul capitalizării de piață a Bitcoin, care la momentul publicării articolului este de 356 miliarde $, conform datelor furnizate de către CoinMarketCap.

Strategii JPMorgan au scris că, „achizițiile de Bitcoin efectuate de către MassMutual reprezintă un alt prag în adoptarea Bitcoin, de către investitorii instituționali. […]  Se poate observa potențiala creștere a cererii, pentru anii ce vor urma, întrucât alte companii de asigurări și fonduri de pensii vor urma exemplul celor de la MassMutual.” (Sursa EN)

Un sondaj sugerează că majoritatea investitorilor cred că BTC nu va trece de 50k$ până în 2030

Platforma Genesis Mining, a publicat rezultatele unui sondaj efectuat asupra a 1 000 de foști și actuali investitori americani, în BTC, dintre care două treimi consideră că, pe termen lung, activul reprezintă un depozit de valoare mai bun decât dolarul.

Mai mult de jumătate dintre respondenți consideră că Bitcoin va depăși aurul, bunurile imobile și bursele de valori, în următorii 5-10 ani, iar 65% și-au exprimat încrederea în faptul că valoarea BTC va continua să crească în timp.

Cazul bear

În ciuda sentimentului aparent favorabil, doar 17% dintre cei sondați au preconizat că prețul Bitcoin va depăși 50 000$, până în 2030. Aceasta ar presupune ca prețul să crească cu 160% în următorii 10 ani, în timp ce prețul Bitcoin a crescut deja cu 166.5% pe durata anului 2020.

Alți 17% dintre respondenți au preconizat faptul că, prețul Bitcoin va scădea de-a lungul următorului deceniu.

În total, 50.1% dintre respondenți au estimat că BTC va valora 20 000$ sau mai puțin, până în 2030, o treime au preconizat că prețul va fi de 10 000$ sau mai puțin, iar 11.8% au preconizat un preț de sub 1 001$.

Aproximativ o treime dintre respondenții care au preconizat o stagnare sau o performanță bearish pentru următorii 10 ani, se așteaptă ca Bitcoin să fie frânat de reglementări, în timp ce o cincime dintre ei au anticipat că vor fi puse interdicții pentru criptomonede, din partea guvernelor.

Cazul bull

La capătul bullish al spectrului, o zecime dintre respondenți au spus că BTC va avea o valoare de șase cifre sau mai mult, în următorii zece ani.

Aproximativ 30% dintre respondenții bullish consideră că adopția Bitcoin va fi alimentată de scăderea nivelului de încredere în monedele fiat. 25.8% au anticipat că „o criză economică majoră” va duce la adoptarea în masă a activului. Mai mult de jumătate dintre respondenți consideră că „există mult spațiu pentru adoptarea Bitcoin,” indiferent de forțele politice externe.

În cadrul sondajului, un sfert dintre investitori au alocat mai mult de jumătate din deținerile lor pentru investiții în criptomonede, un sfert aveau expunere la crypto, între 10-50%, încă un sfert aveau expunere la crypto între 1-10%, în timp ce restul aveau 1% sau mai puțin din dețineri, investite în monede virtuale. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Stochează criptomonede instant (Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) direct în contul tău cu portofelul digital gratuit.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.