Știri crypto & Bitcoin - Actualizarea Bitcoin Taproot este în sfârșit stabilită, activarea este programată pentru luna noiembrie - Elon Musk stabilește când va începe Tesla să accepte plățile Bitcoin – 27-09-2021

Actualizarea Taproot a atins prima etapă semnificativă pe drumul spre activare, deoarece 90% din rata de hash de minare Bitcoin (BTC) a semnalat ...

Știri crypto & Bitcoin - Actualizarea Bitcoin Taproot este în sfârșit stabilită, activarea este programată pentru luna noiembrie - Elon Musk stabilește când va începe Tesla să accepte plățile Bitcoin – 27-09-2021

Actualizarea Bitcoin Taproot este în sfârșit stabilită, activarea este programată pentru luna noiembrie

Actualizarea Taproot a atins prima etapă semnificativă pe drumul spre activare, deoarece 90% din rata de hash de minare Bitcoin (BTC) a semnalat îmbunătățirea protocolului în cadrul epocii actuale de dificultate.

Datele de pe Taproot.watch, o pagină web creată de dezvoltatorul Bitcoin, Hampus Sjöberg, arată că etapa de blocare este acum finalizată.

Toate pool-urile de minare recunoscute, au semnalat pentru actualizare, Slush Pool fiind primul care a făcut acest lucru. Poate că este potrivit faptul că Slush Pool a minat și blocul 687285, care a pecetluit blocarea Taproot.

AntPool și F2Pool - primele două pool-uri de minare Bitcoin, după hash rate - au fost, de asemenea, printre primii susținători ai activării Taproot în arena de minare a BTC.

Dezvoltatorul de bază Bitcoin Core, Pieter Wuille, a explicat pasul de activare pentru Taproot, declarând: "Conform BIP341, odată blocată, activarea este automată la înălțimea blocului 709632 - așteptată în jurul datei de 14 noiembrie 2021."

Wuille a comentat, de asemenea, semnificația Taproot, adăugând: "Taproot este un joc de noroc:

"Este prima schimbare a consensului de la activarea Segwit în august 2017. Extinde capacitățile de script ale Bitcoin în moduri care fac anumite lucruri mai ieftine (în special aplicații mai complexe, cum ar fi multisig și lucruri de nivel 2) și oarecum mai private, ascunzând adesea care au fost regulile exacte de cheltuire". (Sursa EN)

Elon Musk stabilește când va începe Tesla să accepte plățile Bitcoin

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat că firma sa de vehicule electrice va începe să accepte plăți Bitcoin (BTC) odată ce se va confirma că miners folosesc energie curată, oferind o speranță că FUD-ul din jurul activelor digitale ar putea dispărea în curând.

Musk a răspuns la un tweet despre acuzațiile recente ale directorului general al Sygnia, Magda Wierzycka, care a cerut Comisiei pentru valori mobiliare și burse din Statele Unite să îl investigheze pe miliardar pentru că ar fi manipulat prețul Bitcoin.

Potrivit lui Wierzycka, Musk a pompat cu bună știință prețul Bitcoin doar pentru a vinde o "mare parte din expunerea sa la vârf".

"Acest lucru este inexact", a declarat Musk într-un răspuns. "Tesla a vândut doar ~10% din dețineri pentru a confirma că BTC ar putea fi lichidat cu ușurință fără a mișca [piața]."

După cum a fost relatat, Musk a recunoscut în aprilie că Tesla a vândut o parte din deținerile sale de Bitcoin pentru a dovedi lichiditatea activului ca alternativă la numerar. Cu doar o lună mai devreme, miliardarul a confirmat că Tesla a adăugat BTC în valoare de 1,5 miliarde $ la bilanțul său și că va începe să accepte activul digital ca plată pentru vehiculele sale.

Cu toate acestea, acceptarea de către Tesla a Bitcoin ca mijloc de plată a fost de scurtă durată după ce Musk a semnalat preocupările legate de consumul de energie al criptomonedei. La 12 mai, Musk a scris pe Twitter că firma sa nu va mai accepta plăți Bitcoin din cauza "utilizării tot mai rapide a combustibililor fosili de către rețea...".

Musk a pus bazele pentru momentul în care Tesla va accepta din nou plățile Bitcoin:

"Când va exista o confirmare a utilizării rezonabile (~50%) de energie curată de către miners, cu o tendință pozitivă în viitor, Tesla va permite din nou tranzacțiile Bitcoin". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum