Știri crypto & Bitcoin - Adoptarea Bitcoin de către El Salvador poate pune în pericol negocierile cu FMI – JPMorgan - „Bitcoin este regele criptomonedelor și este aici pentru a rămâne”, spune CEO-ul eToro – 27-09-2021

JPMorgan este cea mai recentă sursă care a reacționat la decizia El Salvadorului de a adopta Bitcoin (BTC) ca monedă legală în țară ...

Știri crypto & Bitcoin - Adoptarea Bitcoin de către El Salvador poate pune în pericol negocierile cu FMI – JPMorgan - „Bitcoin este regele criptomonedelor și este aici pentru a rămâne”, spune CEO-ul eToro – 27-09-2021

Adoptarea Bitcoin de către El Salvador poate pune în pericol negocierile cu FMI – JPMorgan

JPMorgan este cea mai recentă sursă care a reacționat la decizia El Salvadorului de a adopta Bitcoin (BTC) ca monedă legală în țară.

Într-o notă pentru clienți transmisă pe Twitter de @DocumentingBTC, gigantul bancar din Statele Unite a declarat că există puține beneficii economice pentru El Salvador în cazul adoptării BTC ca mijloc de plată legal, paralel cu dolarul american.

Parlamentul din El Salvador a adoptat un proiect de lege istoric pentru a recunoaște Bitcoin ca mijloc legal de plată. Proiectul de lege "Bitcoin Law" a fost adoptat cu o majoritate covârșitoare de 62 de voturi din 84.

Comentând această mișcare, nota de client a JPMorgan a declarat:

"Ca și în cazul dolarizării de la începutul anilor 2000, această mișcare nu pare motivată de preocupări legate de stabilitate, ci mai degrabă este orientată spre creștere [...] Dar este dificil să se vadă beneficii economice tangibile asociate cu adoptarea Bitcoin ca a doua formă de mijloc legal de plată, iar acest lucru ar putea periclita negocierile cu FMI."

Confruntându-se cu un potențial deficit bugetar de 3,2 miliarde $ în 2021, El Salvador se pare că se află în discuții cu Fondul Monetar Internațional pentru un program de finanțare de 1 miliard $.

Având în vedere rolul FMI de a oferi acces la credite externe pentru națiuni precum El Salvador, comentariile JPMorgan fac ecoul unor sentimente similare exprimate de alți comentatori de pe piață în ceea ce privește implicațiile potențiale ale demersului de adoptare a BTC. (Sursa EN)

„Bitcoin este regele criptomonedelor și este aici pentru a rămâne”, spune CEO-ul eToro

În timp ce țări precum El Salvador au primit Bitcoin cu brațele deschise, alte regiuni fac presiuni pentru a interzice legal moneda digitală. Unii experți din industrie cred că Bitcoin (BTC) este aici pentru a rămâne - pentru totdeauna.

De exemplu, în timpul unui interviu exclusiv la Bitcoin 2021 din Miami, Yoni Assia, CEO al eToro, a declarat că el consideră Bitcoin ca fiind "regele crypto", menționând că cea mai populară monedă digitală este aici pentru a rămâne:

"Voi fi surprins dacă nu vom vedea o creștere semnificativă a prețului Bitcoin în următorii trei până la cinci ani, deoarece există încă 5 miliarde de oameni în lume care, practic, nu au o monedă locală bună."

Cu toate acestea, pentru ca acest vis să devină realitate, Guy Hirsch, CEO al eToro U.S., a declarat că oamenii trebuie să creadă în moralitatea descentralizării banilor:

"Cred că argumentul moral pentru Bitcoin și pentru a-i învăța pe oameni că este un lucru corect de făcut este, practic, separarea statului de bani. În cele din urmă va crea acea viziune la care aspirăm cu toții".

Pentru a se pregăti pentru un viitor descentralizat, Assia a menționat că eToro construiește o punte între finanțele tradiționale și industria crypto. Ca atare, Assia a explicat că este importantă combinația dintre activele crypto și acțiuni. "Majoritatea clienților noștri tranzacționează atât criptomonede, cât și acțiuni pe platformă. Cred că aceasta este cu siguranță o tendință pe care o vom vedea continuând în viitor", a spus el. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum