Știri crypto & Bitcoin - Adoptarea Bitcoin SegWit întârzie în rândul principalelor exchange-uri – Glassnode - Profitabilitatea face ca minarea crypto să fie mai scumpă în Argentina – 8-06-2022

Știri crypto & Bitcoin - Adoptarea Bitcoin SegWit întârzie în rândul principalelor exchange-uri – Glassnode - Profitabilitatea face ca minarea crypto să fie mai scumpă în Argentina – 8-06-2022

Adoptarea Bitcoin SegWit întârzie în rândul principalelor exchange-uri – Glassnode

SegWit a parcurs un drum lung de la prima sa apariție în timpul războiului pentru mărime de blocuri din 2015-2017. Cu toate acestea, în ciuda succesului său relativ ca upgrade al Bitcoin, exchange-urile crypto, inclusiv Binance și Gemini, încă nu s-au angajat să folosească adresele SegWit pentru a trimite Bitcoin (BTC).

Implementat în 2017, Segregated Witness (SegWit) este un upgrade soft fork care separă datele "martor" de tranzacția de bază. Într-un mod de genul "explică-mi ca și cum aș avea cinci ani", SegWit permite un Bitcoin mai sigur și mai rapid, facilitând scalarea rețelei.

Raportul Glassnode afirmă că Binance "a avut rate nesemnificative de adoptare a SegWit, de doar 10% până la sfârșitul anului 2021". Cu toate acestea, în cele din urmă "a făcut un efort serios pentru a împinge adoptarea SegWit aproape de sfârșitul anului 2021". Rata sa de adoptare este în prezent de 50%, pălind în comparație cu Coinbase și FTX la 100%.

În total, exchange-urile crypto consumă aproximativ 40% din spațiul blocurilor Bitcoin. Cu toate acestea, în mod crucial, Coinbase și Binance constituie partea leului din spațiul de bloc, responsabile pentru "25% din spațiul de bloc consumat" luna trecută. În cazul în care lideri precum Binance, sau jucători mari precum Gemini nu reușesc să adopte pe deplin SegWit, Bitcoin va avea dificultăți în a-și atinge adevăratul potențial de scalare.

Tomer Strolight, redactor-șef la Swan Bitcoin, ilustrează argumentul:

"Economiile de comisioane oferite de SegWit (și, de asemenea, de batching și Taproot) vor duce în mod inevitabil la utilizarea lor aproape universală. Acestea au reușit deja să reducă foarte mult congestia și să scadă taxele. În mod ironic, însă, succesul lor de până acum înseamnă că s-ar putea să trebuiască să așteptăm până când comisioanele vor deveni din nou o problemă pentru a le da celor care au adoptat-o cu întârziere, impulsul de care au nevoie pentru a trece complet." (Sursa EN)

Profitabilitatea face ca minarea crypto să fie mai scumpă în Argentina

Represiunea Chinei asupra minării crypto i-a determinat pe miners să caute alte țări în care să își continue operațiunile. Promisiunile de reducere a costurilor i-au determinat pe unii dintre ei să se orienteze către Argentina. Cu toate acestea, guvernul acestei țări a aplicat acum noi tarife pentru crypto miners din provincia Tierra del Fuego.

Secretarul pentru energie al Ministerului Economiei din Argentina a publicat și anunțat rezoluția 40/2022, prin care a eliminat subvențiile guvernamentale pentru utilizarea energiei pentru minarea crypto. Noile tarife fac ca minarea crypto în țară să fie de până la patru ori mai scumpă decât era înainte.

Potrivit rezoluției, energia orară și sezonieră folosită de miners este intensă și constantă. Din acest motiv, minarea crypto "prezintă provocări pentru infrastructura zonei de concesiune la care sunt conectate".

Rezoluția adaugă că, deoarece activitatea este profitabilă și plata este disponibilă, crypto miners trebuie să plătească prețuri la energie care sunt "echivalente cu costul de aprovizionare". De asemenea, se menționează că este incorect ca miners să plătească același preț subvenționat pe care îl plătesc utilizatorii rezidențiali.

Noul regulament îi afectează pe crypto miners aflați în provincia Tierra del Fuego, un loc cunoscut pentru climatul său rece, ceea ce îl face ideal pentru miners care trebuie să regleze temperaturile echipamentelor de minare. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.