Știri crypto & Bitcoin - Africa de Sud va revizui poziția politicii naționale privind crypto - Elon Musk este eroul pe care crypto îl merită, dar poate nu cel pe care îl dorește – 29-09-2021

Autoritățile de reglementare financiară din Africa de Sud pun bazele unei reglementări "etapizate și structurate" a criptomonedelor. Măsura reprezintă o ...

Știri crypto & Bitcoin - Africa de Sud va revizui poziția politicii naționale privind crypto - Elon Musk este eroul pe care crypto îl merită, dar poate nu cel pe care îl dorește – 29-09-2021

Africa de Sud va revizui poziția politicii naționale privind crypto

Autoritățile de reglementare financiară din Africa de Sud pun bazele unei reglementări "etapizate și structurate" a criptomonedelor. Măsura reprezintă o inversare a abordării, în mare parte nepăsătoare, adoptată în ultimii șapte ani și a fost determinată de nivelul tot mai ridicat de interes al retailerilor pentru crypto, în această țară.

Într-un document de poziție, Grupul de lucru interguvernamental Fintech al țării, sau IFWG, sub egida Grupului de lucru pentru reglementarea activelor crypto, a prezentat o foaie de parcurs pentru introducerea unui cadru de reglementare, care se va axa pe furnizorii de servicii de active crypto.

Politica națională inițială a Africii de Sud față de criptomonede a fost până acum una de precauție, dar și de neintervenție. Încă din 2014, Trezoreria Națională a emis o declarație publică dedicată acestei probleme, împreună cu Banca de Rezervă a Africii de Sud și cu Autoritatea de reglementare financiară și agențiile de informații financiare și fiscale ale țării. Tonul său a fost precaut, dar nu intruziv, avertizând publicul că poate tranzacționa crypto pe propriul risc și că nu i se va oferi nicio protecție juridică sau recurs în caz de dificultăți.

Comentatorii au observat că mai mulți factori, inclusiv creșterea pieței crypto sud-africane la peste 2 miliarde de ranzi (147 milioane $) în valoare tranzacționată zilnic la începutul acestui an, au făcut ca această politică anterioară să devină nesustenabilă.

Noul document al IFWG subliniază faptul că, deși un cadru de reglementare structurat urmează să fie introdus treptat, activele crypto rămân "inerent riscante și volatile", iar pierderile financiare potențiale suportate de activitățile de tranzacționare crypto rămân ridicate. (Sursa EN)

Elon Musk este eroul pe care crypto îl merită, dar poate nu cel pe care îl dorește

Capacitatea lui Elon Musk de a mișca piețele crypto cu tweet-urile sale reprezintă un pericol pentru investitorul mediu, a declarat fondatorul CoinSwap, Erik Nurm, dar furia creată în jurul activității de socializare a CEO-ului Tesla ar putea atrage mai multe priviri către crypto pe termen lung.

Nurm a precizat că tendința lui Musk de a scrie pe Twitter despre Bitcoin (BTC), Dogecoin (DOGE) și alte criptomonede a început la scurt timp după ce șeful Tesla a primit interdicția de a scrie pe Twitter despre propria companie, din partea Comisiei pentru Valori Mobiliare și Schimburi din Statele Unite.

"Elon a manipulat piața prin crearea de FUD în jurul Bitcoin. El joacă același joc pe care l-a făcut cu piața bursieră", a declarat Nurm.

"După ce i s-a interzis de către SEC să mai posteze pe Twitter despre Tesla, el și-a mutat atenția pe piața crypto, unde deocamdată poate alerga liber pe rețelele sociale", a adăugat el.

Fondatorul CoinSwap vede turbulențe pe piețe în prezent, în mare parte datorită temperamentului mereu schimbător al lui Musk, care pare să fie cald și rece. La începutul anului, Musk a anunțat că Tesla va accepta Bitcoin ca opțiune de plată pentru mașinile sale electrice, pentru ca apoi, câteva săptămâni mai târziu, să revină asupra deciziei sale.

Mai recent, Musk a revenit din nou asupra deciziei sale, anunțând că Tesla va accepta Bitcoin ca opțiune de plată odată ce 50% din activitățile de minare vor fi efectuate cu utilizarea de energie curată.

Dar natura capricioasă a lui Musk atunci când interacționează cu lumea crypto ar putea atrage în cele din urmă mai mulți oameni către aceasta pe termen lung, chiar dacă din motive greșite, a spus Nurm.

"Chiar dacă Musk provoacă temporar turbulențe pe piață, implicarea sa ar putea fi benefică pentru crypto pe termen lung, deoarece atrage noi oameni către crypto, chiar dacă uneori din motive greșite", a spus el. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum