Știri crypto & Bitcoin - Alexander Vinnik ar fi în drum spre SUA după extrădare - Argo Blockchain continuă să vândă BTC pentru a plăti datoria către Galaxy Digital

Știri crypto & Bitcoin - Alexander Vinnik ar fi în drum spre SUA după extrădare - Argo Blockchain continuă să vândă BTC pentru a plăti datoria către Galaxy Digital

Alexander Vinnik ar fi în drum spre SUA după extrădare

Alexander Vinnik, ar fi fost extrădat în America pentru a răspunde în fața mai multor acuzații legate de spălare de bani, în timp ce lucra la exchange-ul crypto, acum dispărut.

Vinnik a fost implicat în lupte juridice în ultimii cinci ani pentru presupusul său rol de creier al BTC-e. Se spune că exchange-ul crypto ar fi profitat de pe urma diverselor activități ilicite care au folosit platforma pentru a spăla Bitcoin în valoare de aproximativ 4 miliarde de dolari.

Avocatul lui Vinnik, Frédéric Bélot, a declarat pentru rețeaua americană de știri, CNN, că Vinnik se afla în tranzit din Grecia spre Statele Unite, unde urmează să fie judecat pentru o serie de acuzații la Tribunalul Districtului de Nord din California. Cetățeanul rus este acuzat de spălare de bani și de operarea unui serviciu monetar fără licență în America, pe lângă alte acuzații.

Acuzatul execută deja o pedeapsă de cinci ani în Franța din decembrie 2020, după ce a fost condamnat pentru spălare de bani în cadrul unui grup infracțional organizat. Avocații lui Vinnik au lansat un apel care nu a avut succes, susținând că Vinnik a fost doar un angajat al exchange-ului și nu a avut nicio implicare în activități ilicite la BTC-e. (Sursa EN)

Argo Blockchain continuă să vândă BTC pentru a plăti datoria către Galaxy Digital

Firma de minare crypto, Argo Blockchain, continuă să își vândă participațiile în Bitcoin (BTC), pentru a-și reduce datoria față de firma de investiții în criptomonede, Galaxy Digital, a lui Michael Novogratz.

Argo a vândut încă 887 de Bitcoin în iulie, pentru a reduce obligațiile, în cadrul unui acord de împrumut garantat cu BTC încheiat cu Galaxy Digital, a anunțat firma.

Cu un preț mediu al BTC de 22.670 de dolari, vânzările au totalizat 20,1 milioane de dolari, reprezentând o parte semnificativă din soldul maxim al împrumutului restant de 50 de milioane de dolari în T2 2022. La data de 31 iulie 2022, Argo deținea un sold restant de doar 6,72 milioane de dolari în cadrul împrumutului garantat cu BTC, se arată în anunț.

Cea mai recentă vânzare vine la scurt timp după ce Argo a vândut alți 637 de BTC în iunie 2022 pentru 15,6 milioane de dolari. Firma a raportat că, la sfârșitul zilei de 30 iunie, Argo avea un sold restant de 22 de milioane de dolari pentru acest împrumut.

În ciuda faptului că și-a încasat în mod activ Bitcoin-ul în ultimele câteva luni, Argo deține încă o rezervă notabilă de Bitcoin. La data de 31 iulie 2022, Argo deținea un total de 1.295 BTC, dintre care 227 reprezentate de echivalenți BTC.În cea mai recentă actualizare operațională, Argo a menționat că societatea și-a crescut semnificativ volumele de minare în luna iulie. În cursul lunii iulie, Argo a extras 219 BTC sau echivalenți BTC, față de 179 BTC în luna precedentă. Pe baza ratelor de schimb valutar zilnice și a prețurilor criptomonedelor din timpul lunii, veniturile din minare în iulie s-au ridicat la 4,73 milioane de dolari, în timp ce veniturile din iunie s-au ridicat la 4,35 milioane de dolari. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.