Știri crypto & Bitcoin - Andreessen Horowitz își propune să strângă 4,5 miliarde de dolari pentru a investi în fonduri crypto - Martorii abordează impactul energetic al minării crypto în timpul audierii Camerei – 13-05-2022

Știri crypto & Bitcoin - Andreessen Horowitz își propune să strângă 4,5 miliarde de dolari pentru a investi în fonduri crypto - Martorii abordează impactul energetic al minării crypto în timpul audierii Camerei – 13-05-2022

Andreessen Horowitz își propune să strângă 4,5 miliarde de dolari pentru a investi în fonduri crypto

A16z, o companie de capital de risc cu investiții în Protocol Labs, Polychain Capital și Opensea, printre altele, plănuiește acum să strângă 4,5 miliarde de dolari pentru cel mai recent fond al său, care se concentrează exclusiv pe criptomonede, potrivit unui raport al ziarului britanic, Financial Times.

Firma de capital de risc Andreessen Horowitz ar fi declarat că va strânge 3,5 miliarde de dolari pentru fondul său de capital de risc, precum și încă un miliard de dolari pentru investițiile de pornire Web3, planurile urmând să fie anunțate în martie. Firma este pregătită să eclipseze suma de 2,2 miliarde de dolari pe care a strâns-o în iunie 2021, care a fost cea mai mare din industria crypto la acel moment.

Primul fond va fi folosit pentru investiții în start-up-uri și proiecte crypto care caută investiții pentru inițiative, în timp ce al doilea fond va fi axat pe investiții în tokeni și monede digitale.

Andreessen Horowitz, cu aproape 30 de miliarde de dolari în active în administrare, este una dintre cele mai importante companii de capital de risc din Silicon Valley. Fondul de risc a fost unul dintre primii investitori importanți în companii precum Skype, Facebook, Twitter și Coinbase. Dacă a16z reușește să atragă investitori pentru a strânge 4,5 miliarde de dolari, ar deveni cel mai mare fond de investiții din industrie, depășind Paradigm, care a strâns 2,5 miliarde de dolari în noiembrie 2021. (Sursa EN)

Martorii abordează impactul energetic al minării crypto în timpul audierii Camerei

Cinci experți din industrie, care au apărut în fața Subcomitetului de supraveghere a energiei și comerțului din Camera Reprezentanților a Statelor Unite, au avut opinii diferite cu privire la modul în care legislatorii ar trebui să abordeze consumul de energie al criptomonedelor.

În mărturiile scrise, publicate înainte de audiere, cu privire la "Curățarea criptomonedelor: The Energy Impacts of Blockchains", fostul Controlor al Monedei, Brian Brooks, a susținut că, consumul de energie al minării Bitcoin (BTC) a fost "productiv din punct de vedere economic", având în vedere că alte active, inclusiv aurul, necesită aproximativ aceeași cantitate de energie pentru minare, cu "o serie de alte preocupări legate de mediu". În plus, Brooks a afirmat că sistemul bancar global tradițional a consumat aproximativ de 2,5 ori mai multă energie pentru a produce aceeași cantitate de valoare pe care o produce BTC la capitalizarea sa de piață actuală.

John Belizaire, fondatorul și directorul general al Soluna Computing și un alt martor care a apărut la audiere, a declarat că, din punct de vedere energetic, crypto miners și computerele necesare pentru a alimenta criptomonedele "nu sunt o risipă" și ar putea încuraja dezvoltarea surselor de energie regenerabilă. Directorul general a spus că, spre deosebire de alte sisteme bancare, minarea de Bitcoin include opțiunea de a opri sistemele atunci când este necesar, oferind crypto miners posibilitatea de a absorbi excesul de energie din rețeaua electrică a unei zone, în loc să o suprasolicite.

Profesorul Ari Juels de la Cornell Tech, care a fost adesea un critic al minării crypto în forma actuală, a susținut spațiul crypto în ansamblu, dar a pledat în favoarea unor "alternative eficiente din punct de vedere energetic", mai degrabă decât dovada de lucru (PoW) obișnuită pentru minare. Acesta a adăugat că trecerea blockchain-ului Ethereum la proof-of-stake (PoS) ar consuma probabil "mult mai puțină energie electrică" și ar avea caracteristici care includ smart contracts și tokeni nefungibili - spre deosebire de Bitcoin. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.