Știri crypto & Bitcoin - Anunțurile de angajare ale Block dezvăluie planurile pentru Bitcoin ale lui Jack Dorsey - Marocul este numărul unu la tranzacționarea Bitcoin în Africa de Nord – 16-04-2022

Știri crypto & Bitcoin - Anunțurile de angajare ale Block dezvăluie planurile pentru Bitcoin ale lui Jack Dorsey - Marocul este numărul unu la tranzacționarea Bitcoin în Africa de Nord – 16-04-2022

Anunțurile de angajare ale Block dezvăluie planurile pentru Bitcoin ale lui Jack Dorsey

În două anunțuri recente de angajare pe LinkedIn, Block (fostul Square) al lui Jack Dorsey a dezvăluit planurile grupului de a dezvolta "următoarea generație de ASIC-uri de minare" și de a realiza un portofel hardware pentru următoarele 100 de milioane de utilizatori de Bitcoin (BTC).

Cele două posturi sunt disponibile la sediul central al Block, din San Francisco.

Pentru rolul de lider de proiectare digitală personalizată, candidatul va ajuta la "validarea cu siliciu a ASIC-ului și a prototipului său". Un ASIC este un echipament de mici dimensiuni, care poate fi utilizat pentru minarea de Bitcoin și este considerat cea mai bună opțiune pentru securitatea rețelei Bitcoin. Noul anunț de angajare confirmă faptul că Block își propune să dezvolte ASIC-uri construite special pentru minarea de BTC.

Cel de-al doilea post vacant este pentru funcția de lider global de logistică a portofelului hardware. În centrul postului se află "aducerea unui sistem de custodie automată, ușor de utilizat și fiabil pentru un public global". În cele din urmă, Block urmărește să distribuie portofelele sale hardware în peste 100 de țări.

Vestea se aliniază cu anunțurile făcute de Dorsey în 2021. Pe vremea când Block se numea Square, Dorsey a postat pe Twitter: "Square are în vedere construirea unui sistem de minare Bitcoin, bazat pe siliciu personalizat și open-source, pentru persoane fizice și companii din întreaga lume".

În iulie, Square a susținut că dezvoltă un portofel hardware BTC "cu custodie asistată". Se pare că planurile sunt acum în curs de realizare.

Block este numele holdingului pentru Square, CashApp, Spiral, Tidal și TBD5454566975. Lăsând la o parte serviciul de streaming muzical Tidal, fiecare companie este dedicată promovării adoptării Bitcoin și emancipării economice. (Sursa EN)

Marocul este numărul unu la tranzacționarea Bitcoin în Africa de Nord

Estimările Triple A, un furnizor și agregator de criptomonede din Singapore, afirmă că 0,9 milioane de persoane, adică aproximativ 2,4% din populația totală a Marocului, dețin în prezent criptomonede.

Această cifră plasează regatul în fruntea țărilor din Africa de Nord și în primii 50 de deținători de procente de populație cu criptomonede, chiar înaintea Portugaliei.

Datele de la Useful Tulips - o platformă care urmărește tranzacțiile BTC peer-to-peer din întreaga lume - confirmă această tendință. Regatul de Vest, așa cum este cunoscut pe plan local, a fost liderul nord-african în ceea ce privește tranzacțiile cu BTC în ultimul an, fiind devansat doar de Arabia Saudită atunci când se ia în calcul întreaga regiune Orientul Mijlociu și Africa de Nord.

Din nefericire pentru entuziaștii crypto, în ultimii ani nu a existat nicio schimbare în legile privind crypto. Potrivit Biroului de schimb valutar din Maroc, acesta nu va sprijini un "sistem de plată ascuns care nu este susținut de nicio instituție financiară". În timp ce legea a intrat în vigoare în 2017, interdicția nu a împiedicat adoptarea și, după cum arată datele, entuziaștii marocani de criptomonede continuă să ocolească hotărârea.În apropiere, lira egipteană câștigă în fața dirhamului marocan pentru tranzacțiile cu BTC. Pe o perioadă de 30 de zile, UsefulTulips arată că Egiptului îi lipsesc 20.000 de dolari pentru a ajunge din urmă Marocul. Rămâne ilegală tranzacționarea de BTC și crypto în Egipt, dar chiar dacă un procent infim din populația de 102 milioane de locuitori și un PIB de 360 de miliarde de dolari se angajează în această activitate "ilicită", acest lucru va mișca acul. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.