Știri crypto & Bitcoin - Apetitul investitorilor singaporezi pentru criptomonede este cheia pentru adoptarea generală – Sondaj - Goldman Sachs oferă primul împrumut garantat cu Bitcoin, pe măsură ce Wall Street îmbrățișează crypto – 23-10-2022

Știri crypto & Bitcoin - Apetitul investitorilor singaporezi pentru criptomonede este cheia pentru adoptarea generală – Sondaj - Goldman Sachs oferă primul împrumut garantat cu Bitcoin, pe măsură ce Wall Street îmbrățișează crypto – 23-10-2022

Apetitul investitorilor singaporezi pentru criptomonede este cheia pentru adoptarea generală – Sondaj

Pe măsură ce Singapore continuă să joace un rol activ în stimularea adoptării crypto în întreaga regiune Asia-Pacific, primul exchange crypto licențiat din țară, Independent Reserve, a realizat un sondaj axat pe retail, pentru a înțelege mai bine potențialul de bază al pieței reglementate.

Sondajul Independent Reserve - realizat în toate grupele de vârstă și sexe ale populației din Singapore - a relevat o afinitate puternică pentru diverse oportunități financiare aduse de finanțele descentralizate (DeFi) și alte oportunități de investiții.

După cum a explicat Raks Sondhi, director general al Independent Reserve Singapore, adoptarea rapidă a crypto în această țară este determinată de nivelul ridicat de încredere și de încrederea în viitorul crypto:

"58% [dintre singaporezii intervievați] percep Bitcoin ca pe un activ de investiții sau ca pe un depozit de valoare".

În sprijinul tendinței de mai sus, mai mult de jumătate dintre persoanele intervievate s-au arătat dispuse să recomande prietenilor și familiei lor investiții în criptomonede. În 2021, aproape 60% dintre investitorii din Singapore au crezut în potențialul criptomonedelor de a ajunge la o adopție în masă. În acest an, însă, 15% dintre respondenți au început să considere Bitcoin (BTC) ca fiind o formă reală de bani.

Potrivit Independent Reserve, creșterea încrederii investitorilor în piața din Singapore se rezumă la abordarea a șapte factori-cheie: claritate în ceea ce privește reglementările guvernamentale, educație cu privire la modul în care funcționează, întreprinderi care o folosesc, stabilitatea prețului, opțiunea de a asigura crypto, ușurința accesului și a utilizării și faptul că nu sunt monitorizate. (Sursa EN)

Goldman Sachs oferă primul împrumut garantat cu Bitcoin, pe măsură ce Wall Street îmbrățișează crypto

Goldman Sachs a oferit primul său împrumut garantat cu Bitcoin- (BTC), ceea ce reprezintă un pas important pentru adoptarea criptomonedelor instituționale pe Wall Street.

O purtătoare de cuvânt a Goldman, a declarat pentru Bloomberg că banca multinațională de investiții a împrumutat numerar garantat cu Bitcoin deținut de împrumutat, pentru prima dată în istoria Goldman Sachs. Ea a adăugat că tranzacția a fost deosebit de interesantă datorită structurii sale și a gestionării riscurilor timp de 24 de ore.

Un astfel de împrumut permite unui deținător de Bitcoin să împrumute monedă fiduciară, cum ar fi dolarul Statelor Unite, prin punerea BTC-ului lor ca garanție la bancă. Volatilitatea subiacentă a Bitcoin poate face ca aceste împrumuturi să fie riscante - dacă prețul Bitcoin scade prea mult, împrumutatul poate fi obligat să își mărească garanția. În caz contrar, aceștia riscă să fie lichidați.

Goldman, care are acum propria echipă internă de active digitale, a efectuat prima sa tranzacție crypto extra-bursieră în colaborare cu unitatea de tranzacționare a firmei de investiții crypto a lui Michael Novogratz, Galaxy Digital.

Goldman nu este singura în incursiunea sa în domeniul activelor digitale, alte bănci de pe Wall Street intensificându-și și ele mișcările în spațiul criptomonedelor.

Firma de gestionare a activelor, în valoare de mai multe trilioane de dolari, BlackRock, a anunțat lansarea unui fond tranzacționat la bursă (ETF) axat pe blockchain. Firma  a anunțat, de asemenea, implicarea sa într-o rundă de finanțare de 400 de milioane de dolari și un parteneriat cu Circle, principalul operator al steblecoin-ului USD Coin (USDC).În timp ce împrumuturile supragarantate cu criptomonede au fost de ceva timp un element de bază în lumea finanțelor descentralizate (DeFi), împrumutul garantat cu criptomonede devine o metodă alternativă pentru instituțiile și guvernele care doresc să obțină un acces sporit la capital. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.