Știri crypto & Bitcoin - Aplicația braziliană de plăți PicPay lansează un exchange crypto cu Paxos - Veniturile din minarea Bitcoin urcă cu 68,6% față de cea mai slabă zi de câștig din 2022

Știri crypto & Bitcoin - Aplicația braziliană de plăți PicPay lansează un exchange crypto cu Paxos - Veniturile din minarea Bitcoin urcă cu 68,6% față de cea mai slabă zi de câștig din 2022

Aplicația braziliană de plăți PicPay lansează un exchange crypto cu Paxos

Principala aplicație de plăți braziliană, PicPay intră în domeniul criptomonedelor, prin integrarea unui serviciu de exchange crypto, care le permite utilizatorilor să cumpere Bitcoin (BTC) și Ether (ETH).

Firma a anunțat oficial că, clienții PicPay pot acum să cumpere, să vândă și să stocheze două criptomonede majore, BTC sau ETH, direct în aplicația sa. PicPay a precizat că alegerea sa s-a datorat cazurilor reale de utilizare oferite de aceste active digitale, inclusiv securitatea și multe alte beneficii. Firma a declarat:

"Tehnologia Blockchain, care se află în spatele unor monede precum Bitcoin și Ethereum, este deja utilizată în sectorul imobiliar, în industria asigurărilor și chiar pe piața de artă, prin intermediul unor tokeni nefungibili."

Noua caracteristică crypto este activată printr-un parteneriat cu marea companie crypto, Paxos și permite clienților să folosească stablecoin-ul USDP, garantat cu dolari americani, emis de Paxos. Acționând ca broker și custode, Paxos este cunoscută pentru colaborarea cu unele dintre cele mai mari firme financiare tradiționale din lume, precum PayPal și Venmo.

Integrarea marchează prima mutare a PicPay pentru a face cunoștință celor 30 de milioane de clienți ai săi cu activele digitale și pentru a-i ajuta să înțeleagă modul în care oamenii pot beneficia de potențialul acestei clase de active în creștere. Aplicația fintech braziliană lucrează la o funcție care să le permită clienților lor să plătească și cu crypto.

"PicPay este unul dintre cei mai importanți jucători din domeniul plăților din Brazilia, iar obiectivul nostru este să conducem creșterea pieței crypto", a declarat Bruno Gregory, șeful departamentului de criptomonede al PicPay. Una dintre provocările majore asociate cu adoptarea crypto este eliminarea complexității acesteia prin extinderea informațiilor despre această tehnologie, astfel încât toată lumea să poată profita de noua clasă de active, a adăugat el. (Sursa EN)    

Veniturile din minarea Bitcoin urcă cu 68,6% față de cea mai slabă zi de câștig din 2022

Industria de minare Bitcoin (BTC) a suferit un stres financiar imens pe parcursul anului 2022, deoarece o piață descendentă prelungită a avut un impact direct asupra câștigurilor lor atunci când au fost convertite în dolari americani. Cu toate acestea, miners care au rezistat la cea mai slabă zi de venituri din minare din acest an, 13 iunie, au fost martorii unei creșteri de 68,63% a veniturilor din minare în decurs de o lună.

De-a lungul anului, veniturile din minarea de Bitcoin au scăzut din cauza unei multitudini de factori centrați pe sentimentul investitorilor - determinat de tensiunile apărute în urma prăbușirii piețelor, a prăbușirii ecosistemelor și a investițiilor generatoare de pierderi. Trecând peste zgomot, ecosistemul Bitcoin și-a revenit în ceea ce privește numeroși factori determinanți, inclusiv veniturile BTC miners în USD, dificultatea rețelei și rata de hash.

Datele de la blockchain.com confirmă că veniturile din minarea BTC au sărit cu aproape 69% într-o lună - de la 13,928 milioane de dolari pe 13 iulie la 23,488 milioane de dolari pe 12 august. Creșterea semnificativă a veniturilor din minare reasigură minarea de Bitcoin ca fiind o afacere viabilă, în ciuda costurilor operaționale ridicate. În plus, prețurile mai mici ale echipamentelor de minare (GPU) au permis BTC  miners să își extindă infrastructura existentă în timp ce urmăresc să extragă ultimele 2 milioane de BTC.În paralel cu veniturile din minare, rata de hash a Bitcoin a crescut cu peste 10% în ultima lună, ceea ce a sporit rezistența rețelei la atacurile de tip double-spending. Cu toate acestea, ca urmare, dificultatea rețelei - o măsură a gradului de dificultate în extragerea unui nou bloc de BTC - a crescut pentru prima dată din iunie. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.