Știri crypto & Bitcoin - Argo Blockchain achiziționează teren în Texas pentru a extinde operațiunile de minare - Sondaj de opinie – 40% din clienții Goldman Sachs au deja expunere la crypto – 18-05-2021

Compania de minare, Argo Blockchain a încheiat achiziția unei noi parcele de 320 de acri, în Texas, SUA, pe care intenționează să o utilizeze pentru ...

Știri crypto & Bitcoin - Argo Blockchain achiziționează teren în Texas pentru a extinde operațiunile de minare - Sondaj de opinie – 40% din clienții Goldman Sachs au deja expunere la crypto – 18-05-2021

Argo Blockchain achiziționează teren în Texas pentru a extinde operațiunile de minare

Compania de minare, Argo Blockchain a încheiat achiziția unei noi parcele de 320 de acri, în Texas, SUA, pe care intenționează să o utilizeze pentru construirea unei unități de minare a criptomonedelor.

Detaliile înțelegerii indică faptul că achiziția a fost finalizată la un preț inițial de 5 milioane $, fiind efectuată prin emiterea de aproximativ 3.5 milioane de acțiuni noi ale Argo, către acționarii DPN. O viitoare plată în acțiuni cu o valoare de până la 12.5 milioane $ va fi efectuată odată ce vor fi îndeplinite cerințele legate de proiect.

Compania de minare de criptomonede, care are sediul în Londra și tranzacționează la Bursa de Valori din Londra a exploatat până în prezent energie hidroelectrică în Quebec, Canada, pentru operațiunile sale de minare. La mijlocul lunii ianuarie, compania a strâns noi fonduri printr-un plasament privat cu investitori instituționali, pentru achiziționarea de echipament hardware nou și pentru a contribui la expansiunea sa din punct de vedere financiar.

Directorul Peter Wall a declarat că noua locație din Texas va furniza companiei „acces la una dintre cele mai ieftine energii regenerabile din lume, într-un loc unde este încurajată inovarea și stimularea noilor tehnologii.”

Acesta a mai adăugat că:

„Achiziția furnizează companiei Argo o oportunitate excelentă pentru realizarea unei expansiuni semnificative în ceea ce privește capacitatea noastră de minare. De asemenea evidențiază oportunitățile pentru ca miners din SUA să își creeze propriile capacități de minare, la cele mai competitive prețuri pentru energie, la nivel global.” (Sursa EN)

Sondaj de opinie – 40% din clienții Goldman Sachs au deja expunere la crypto

Gigantul american de banking, Goldman Sachs a confirmat oficial planurile sale de a reînființa un birou pentru tranzacționare de criptomonede, pe fondul cererilor în creștere din partea investitorilor.

Matt McDermott, director pentru divizia de piețe globale pentru active digitale a Goldman Sachs a anunțat că firma va furniza acces la CME Bitcoin (BTC) futures pe viitoarea sa platformă crypto. De asemenea, Goldman Sachs va furniza servicii crypto cu contracte forward nelivrabile, sau NDF care sunt contracte forward decontate, pe termen scurt.

McDermott a menționat că inițial, platforma crypto a Goldman Sachs va fi limitată la aceste două produse, afirmând că:

„Acest birou de tranzacționare crypto va fi operațional, dar va fi destul de limitat la început. Cu toate acestea ne vom concentra pe contracte CME futures și contracte forwards nelivrabile. Totodată, difuzăm conținut Bitcoin către clienții noștri instituționali, prin intermediul platformei Marquee.”

Conform lui McDermott, acțiunea Goldman Sachs în domeniul crypto vine ca răspuns la cererea crescută din partea clienților săi. Citând un sondaj intern efectuat asupra a 300 de clienți, executivul a spus că 40% din investitorii Goldman Sachs au în prezent expunere la crypto. „Această cifră mi-a părut puțin cam mare, dar mi s-a părut că reflectă totuși cererea pe care am observat-o în ultimele trei-șase luni.”

Executivul a mai spus că 61% dintre clienții Goldman Sachs care au fost intervievați se așteaptă ca deținerile activului digital să crească în cursul anului viitor. 76% dintre cei intervievați văd un preț final pentru Bitcoin, în 2021, între 40k$ și 100k $. Cu toate acestea, doar 22% se așteaptă ca Bitcoin sa treacă de pragul de 100k $ până la sfârșitul anului 2021. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.