Știri crypto & Bitcoin - Arxnovum depune aplicație pentru Bitcoin ETF la autoritățile canadiene de reglementare a valorilor mobiliare - eToro avertizează că tranzacțiile crypto ar putea fi limitate din cauza unei „cereri fără precedent” – 18-03-2021

Administratorul canadian de fonduri de investiții, Arxnovum Investments a depus un prospect pentru un nou fond Bitcoin (BTC) tranzacționat la ...

Știri crypto & Bitcoin - Arxnovum depune aplicație pentru Bitcoin ETF la autoritățile canadiene de reglementare a valorilor mobiliare - eToro avertizează că tranzacțiile crypto ar putea fi limitate din cauza unei „cereri fără precedent” – 18-03-2021

Arxnovum depune aplicație pentru Bitcoin ETF la autoritățile canadiene de reglementare a valorilor mobiliare

Administratorul canadian de fonduri de investiții, Arxnovum Investments a depus un prospect pentru un nou fond Bitcoin (BTC) tranzacționat la bursă, sau ETF, în Canada.

Compania a depus o serie de acte preliminare pentru Arxnovum Bitcoin ETF, la Comisia Valorilor Mobiliare din Ontario, Canada.

Conform unui prospect preliminar în formă extinsă, Arxnovum intenționează să listeze noul său Bitcoin ETF, la Bursa de Valori din Toronto. Listarea face obiectul aprobării TSX, în conformitate cu cerințele de listare originale. „TSX nu a aprobat în mod condiționat aplicația pentru listarea Bitcoin ETF, și nu există asigurări că TSX va aproba aplicația pentru listare,” a menționat Arxnovum.

Compania a declarat că, unități ale Arxnovum Bitcoin ETF vor tranzacționa la TSX, față de dolarul american. ETF va include Bitcoin și/sau contracte futures, Bitcoin și/sau alte instrumente financiare derivate. Noul Bitcoin ETF ar putea de asemenea păstra bani cash, echivalentul banilor cash și/sau alte valori mobiliare cu venituri fixe.

Conform prospectului, Arxnovum Bitcoin ETF va fi susținut de către firma de custodie și exchange crypto Gemini și va acționa ca sub-custode pentru activele deținute în afara Canadei.

„Gemini Trust Company este sub-custodele bitcoin-ului deținut de către Bitcoin ETF. Subcustodian este o companie licențiată de către Departamentul de Servicii Financiare din New York și este calificat să acționeze ca sub-custode al Bitcoin ETF, pentru activele deținute în afara Canadei, în conformitate cu NI 81-102.” (Sursa EN)

eToro avertizează că tranzacțiile crypto ar putea fi limitate din cauza unei „cereri fără precedent”

Platforma israeliană de schimb, eToro se luptă să țină pasul cu cererile venite din partea traderilor crypto, conform unui email trimis către utilizatori.

„Cererea fără precedent pentru crypto, cuplată cu lichiditățile limitate reprezintă provocări pentru abilitatea noastră de a susține cererile BUY, peste week-end.”

Drept rezultat, platforma avertizează asupra „unor posibile limitări la cererile BUY crypto”.

eToro a devenit victima propriului său succes. Managerul de marketing, Brad Michelson a dezvăluit faptul că, 380k utilizatori noi și-au deschis conturi, în 11 zile și că volumul de tranzacții a fost de 25 de ori mai mare, decât pentru aceeași perioadă din 2020. De la 9 ianuarie, eToro se mândrește cu mai mult de 17 milioane de utilizatori înregistrați.

Fondatorul Quantum Economis, Mati Greenspan, fost analist de piață pentru eToro a declarat că mesajul de avertizare a fost „un simptom al unei posibile crize de lichidități.” Acesta a sfătuit utilizatorii să nu încerce să mute fonduri de pe platformă.

Dacă eToro va implementa măsurile anunțate, utilizatorii nu vor putea să aibă expunere maximă la criptomonede și este posibil să nu poată plasa noi cereri de cumpărare. Greenspan a explicat că, aceasta înseamnă pur și simplu că utilizatorii „vor trebui să mai aștepte până să poată efectua achiziții.”

Și alte exchange-uri experimentează creșteri în volumul de tranzacții. Volumul zilnic al tranzacțiilor în cadrul Coinbase a ajuns la 9.5 miliarde $, pe 12 ianuarie, cu 50% mai mult față de recordul absolut de 6.5 miliarde $, de pe 9 ianuarie. Binance a trecut și aceasta de recordul de 23.7 miliarde $, ajungând la peste 30 miliarde $, pe 12 ianuarie.

Greenspan crede că este doar o chestiune de timp, până ce alte exchange-uri vor întâmpina probleme legate de lichidități, spunând că este „foarte probabil” ca această situație să apară pe alte platforme, în viitorul apropiat. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.