Știri crypto & Bitcoin - ASA continuă să interzică reclamele crypto în Marea Britanie - Kazahstan, țară de top în minarea Bitcoin, oprește internetul pe fondul protestelor – 6-04-2022

Știri crypto & Bitcoin - ASA continuă să interzică reclamele crypto în Marea Britanie - Kazahstan, țară de top în minarea Bitcoin, oprește internetul pe fondul protestelor – 6-04-2022

ASA continuă să interzică reclamele crypto în Marea Britanie

Autoritatea pentru Standardele de Publicitate din Regatul Unit, sau ASA, a aprobat o interdicție oficială privind două reclame pentru aplicații mobile ale popularei platforme de tranzacționare Crypto.com, care promovau ușurința de a cumpăra criptomonede, cum ar fi Bitcoin, precum și de a obține recompense de randament pentru activele digitale.

Devenind cunoscută în cadrul industriei pentru legislația strictă privind implicațiile propuse pentru o reclamă la criptomonede, ASA a semnalat materialele de marketing pentru încălcarea mai multor reguli ale organismului de supraveghere financiară, inclusiv pentru că nu au precizat în mod eficient potențialul de risc al investiției, au abuzat de lipsa de înțelegere a pieței de către consumatori și nu au specificat limitările legate de achiziționarea de criptomonede cu carduri de credit.

Crypto.com a eliminat anunțul în mod voluntar odată ce îngrijorarea a fost ridicată, dar a dezbătut nuanțele anunțurilor cu autoritatea de reglementare, declarând că intenția anunțului inaugural - publicat pe aplicația Love Ball ,la 30 iulie 2021 - a fost că utilizatorii ar putea "câștiga până la 8,5% pe an" prin investiții de randament, nu prin active crypto specifice.

De asemenea, potrivit răspunsului scris al Crypto.com, anunțul ulterior, publicat în aplicația ziarului Daily Mail la 1 septembrie, a avut intenția de a prezenta procesul rapid de achiziționare a activelor crypto pe platforma lor - "Cumpărați Bitcoin cu cardul de credit instantaneu" - spre deosebire de a sfătui în mod direct consumatorii să se angajeze în activități de tranzacționare. (Sursa EN)

Kazahstan, țară de top în minarea Bitcoin, oprește internetul pe fondul protestelor

Kazahstanul, care se mândrește cu al doilea cel mai mare hash rate de minare Bitcoin (BTC) din lume, se confruntă cu întreruperi majore ale internetului pe fondul protestelor antiguvernamentale locale.

Furnizorul de date de rețea NetBlocks a raportat că, Kazahstanul se află "în mijlocul unei pene de curent la scară națională, după o zi de întreruperi ale internetului mobil și de restricții parțiale". Potrivit datelor, conectivitatea normalizată a rețelei din Kazahstan a scăzut la 2%.

"Este probabil ca incidentul să limiteze grav acoperirea protestelor antiguvernamentale în escaladare", a notat NetBlocks.

Kazakhtelecom, cea mai mare companie de telecomunicații din Kazahstan, a închis internetul în întreaga națiune, potrivit unor rapoarte. Rețelele de telefonie mobilă ar fi fost, de asemenea, dezactivate în unele orașe, cum ar fi Almaty.

Întreruperea continuă a internetului în Kazahstan vine după ce guvernul kazah a demisionat pe fondul protestelor care au fost declanșate din cauza unei creșteri puternice a prețurilor la combustibil. Președintele Kassym-Jomart Tokayev a demis guvernul Kazahstanului și a declarat stare de urgență în Almaty și în provincia înconjurătoare.Potrivit unor analiști, protestele sunt, de asemenea, un răspuns la lipsa de democrație din țară. "Kazahii tineri, cunoscători de internet, în special în Almaty, probabil că își doresc libertăți similare cu cele ale ucrainenilor, georgienilor, moldovenilor, kârgâzilor și armenilor, care, de asemenea, și-au exprimat frustrările de-a lungul anilor față de regimurile autoritare", a declarat Tim Ash, strateg pentru piețele emergente la BlueBay Asset Management. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.