Știri crypto & Bitcoin - Assembleia da Republica din Portugalia spune nu la două proiecte de lege privind impozitarea crypto - Comentariile anti-crypto ale președintelui BCE declanșează reacții din partea comunității

Știri crypto & Bitcoin - Assembleia da Republica din Portugalia spune nu la două proiecte de lege privind impozitarea crypto - Comentariile anti-crypto ale președintelui BCE declanșează reacții din partea comunității

Assembleia da Republica din Portugalia spune nu la două proiecte de lege privind impozitarea crypto

Congresul portughez, Assembleia da Republica, a respins două proiecte de lege care ar fi impus o taxă pe criptomonede.

Portugalia este considerată de mult timp un paradis fiscal pentru criptomonede, iar tranzacționarea criptomonedelor a fost scutită de taxe începând cu 2018. În plus, tranzacționarea activelor digitale nu este considerată venit din investiții în Portugalia. Acest lucru a atras startup-uri și evenimente crypto la Lisabona, în pofida faptului că întreprinderile care acceptă Bitcoin trebuie să plătească impozit pe venit pentru acesta.

Ministrul portughez de finanțe, Fernando Medina, declarase recent că în curând, criptomonedele din țară vor fi supuse impozitului pe câștigurile de capital. Cu toate acestea, două proiecte de lege distincte ale unor partide politice minore pentru impozitarea activelor criptomonedelor au fost respinse de Adunarea Republicii din Portugalia.

Vestea a fost salutată de Derek "Isaac" Kaplan, fondator al DuoVerse și VMining, care a declarat că orice "impozitare nerezonabilă" ar fi fost negativă pentru creșterea sectorului criptomonedelor. El a declarat că:

"Deși un cadru de reglementare este important, trebuie să oferim industriei spațiul necesar pentru a se dezvolta. Industria crypto este în fază incipientă și nu ar trebui să fie supusă aceleiași rate aplicabile câștigurilor de capital asupra veniturilor echivalente, deoarece va fi nedrept. Această evoluție reflectă faptul că sentimentul favorabil față de criptomonede merge puternic în Portugalia."

Potrivit ziarului economic ECO, propunerile au venit din partea partidelor de stânga Bloco de Esquerda și Livre, care au fost amândouă respinse în timpul unei sesiuni de vot pentru bugetul 2022. Guvernului i s-a cerut să analizeze posibilitatea de a impozita profiturile crypto care depășesc 5.000 de euro (5.345,75 dolari). (Sursa EN)

Comentariile anti-crypto ale președintelui BCE declanșează reacții din partea comunității

Comunitatea crypto a ripostat la adresa președintelui Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, pentru recentele sale remarci anti-crypto, oamenii exprimându-și dezamăgirea și chiar criticând euro.

În timp ce piețele crypto dau semne de stagnare, Lagarde a reamintit lumii poziția sa față de criptomonede. Potrivit acesteia, criptomonedele "nu valorează nimic", deoarece activele sunt "bazate pe nimic". În plus, ea și-a exprimat îngrijorarea pentru cei care investesc în crypto și a cerut o reglementare.

Ca răspuns la aceste comentarii, comunitatea crypto și-a exprimat sentimentele. Sheila Warren, CEO al Crypto Council for Innovation, a scris că este dezamăgită, dar nu surprinsă, să audă aceste comentarii. Potrivit lui Warren, "noua economie digitală va funcționa pe o combinație de monede digitale, inclusiv crypto, stablecoins și CBDC [monede digitale ale băncii centrale]".

Între timp, analistul în domeniul crypto, Lark Davis, a profitat de ocazie pentru a reacționa la comentariile lui Lagarde. Citând-o pe președinta BCE, Davis a postat pe Twitter că, în loc să descrie crypto, aceasta tocmai "a descris euro", deoarece este "tipărit din nimic".Împărtășind un videoclip care o arată pe Lagarde recunoscând că fiul ei tranzacționează criptomonede, Byzantine General a numit-o dinozaur. Byzantine General a scris pe Twitter: "Cum de acești dinozauri nu realizează că s-a terminat pentru ei. De ce să continui să te lupți cu viitorul până la ultima suflare?". (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.