Știri crypto & Bitcoin - Autoritate de reglementare a valorilor mobiliare din Pakistan analizează un nou cadru juridic pentru crypto - Dash obiectează la decizia ShapeShift de a sacrifica monedele de confidențialitate – 28-01-2021

Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse de Valori din Pakistan, sau SECP a publicat un document consultativ cu privire la reglementarea activelor ...

Știri crypto & Bitcoin - Autoritate de reglementare a valorilor mobiliare din Pakistan analizează un nou cadru juridic pentru crypto - Dash obiectează la decizia ShapeShift de a sacrifica monedele de confidențialitate – 28-01-2021

Autoritate de reglementare a valorilor mobiliare din Pakistan analizează un nou cadru juridic pentru crypto

Guvernul Pakistanului lucrează la un cadru pentru reglementarea criptomonedelor, precum Bitcoin (BTC).

Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse de Valori din Pakistan, sau SECP a publicat un document consultativ cu privire la reglementarea activelor digitale. Documentul subliniază concepte importante pentru dezvoltarea pieței financiare digitale din Pakistan și examinează cadrele de reglementare existente, dezvoltate de către alte jurisdicții, la nivel mondial.

În textul documentului, SECP pune accent pe faptul că activele digitale reprezintă „începutul unei noi ere a finanțelor digitale.” Conform reglementatorilor, noua eră a finanțelor digitale „ar putea deveni posibilă doar prin inițierea unei noi ere ce reinventează măsurile de reglementare, în forma în care sunt cunoscute în prezent, de către reglementatori la nivel global.”

SECP a menționat că documentul consultativ se axează în mod exclusiv pe activele crypto private și nu include remarci asupra monedelor digitale emise de către băncile centrale, sau CBDC.

Distingând mai multe tipuri de active digitale, SECP acordă o atenție specială tokenilor utilitari și celor de securitate. Conform autorității de reglementare, unul dintre avantajele principale ale tokenilor de securitate este abilitatea acestora de a fracționa fiecare activ, ceea ce oferă beneficii, precum reducerea barierelor la investiții, pentru investitorii din retail. Alte avantaje includ transparența, îmbunătățirea lichidităților, mecanisme îmbunătățite pentru decontare și compensare și mai multe instrumente pentru automatizare. (Sursa EN)

Dash obiectează la decizia ShapeShift de a sacrifica monedele de confidențialitate

Exchange-ul de criptomonede ShapeShift a de-listat recent trei monede de confidențialitate: Dash, Zcash (ZEC) și Monero (XMR). Aceasta a reprezentat o mișcare total neașteptată, luând în calcul istoricul de angajament pentru confidențialitate, al exchange-ului.

Ca platformă fără custodie, ShapeShift nu a impus cerințe de identificare a utilizatorilor în începuturile sale, deși lucrurile au început să se schimbe odată cu introducerea graduală a modelului obligatoriu pentru afiliere, conform cu regulile KYC, impuse în 2018.

Atunci, de ce a de-listat Dash, Zcash și Monero, deși alte exchange-uri, precum Coinbase, Kraken și Binance.US încă listează aceste monede? În cadrul unei declarații, directorul financiar al Dash Core Group, Glenn Austin a declarat că, în ceea ce-l privește, de-listarea „este în mod deosebit frustrantă, deoarece ar fi putut fi evitată cu o simplă convorbire telefonică, de maxim 10-15 minute.”

Austin este de părere că de-listarea se rezumă la o „problemă de educație.” În timp ce motivele pentru de-listare nu au fost clarificate în mod oficial, Austin a presupus că mișcarea ar fi putut fi influențată de către dubla menționare a monedelor, în cadrul „Implementării Cadrului pentru Criptomonede”, publicat recent, de către Departamentul de Justiție.

În ambele cazuri, Dash a fost menționat alături de Monero și Zcash, ca exemplu de criptomonede cu anonimitate sporită. Departamentul de Justiție a constatat că utilizarea acestor monede reprezintă „o activitate cu risc crescut, ce indică posibile activități infracționale.”

Argumentul celor de la Dash este că moneda lor nu este cu adevărat o monedă de confidențialitate. Grupul citează evaluarea companiei de avocatură Perkins Coie, din septembrie 2019, care spune că „percepția extinsă că Dash este o „monedă de confidențialitate” este mai curând o moștenire a fostului pseudonim, „Darkoin” și că nu reflectă cu acuratețe funcția sa actuală.” Perkins Coie a argumentat că, în această privință, Dash are aceeași funcție ca Bitcoin (BTC).  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.