Știri crypto & Bitcoin - Autoritatea britanică de supraveghere a publicității interzice reclamele crypto pentru Coinbase și Kraken - Instanța de la Beijing respinge compensația monetară în pledoaria privind contractul de minare Bitcoin – 12-03-2022

Știri crypto & Bitcoin - Autoritatea britanică de supraveghere a publicității interzice reclamele crypto pentru Coinbase și Kraken - Instanța de la Beijing respinge compensația monetară în pledoaria privind contractul de minare Bitcoin – 12-03-2022

Autoritatea britanică de supraveghere a publicității interzice reclamele crypto pentru Coinbase și Kraken

Autoritatea pentru Standardele de Publicitate (Advertising Standards Authority, sau ASA), autoritatea independentă de reglementare a publicității din Regatul Unit, a retras un alt lot de campanii publicitare legate de criptomonede, care promovau mai multe firme importante din industrie.

Autoritatea de supraveghere a publicității a emis mai multe hotărâri privind încălcări ale reclamelor care implică șase firme legate de criptomonede, printre care Coinbase, Kraken, eToro, Exmo, brokerul de criptomonede Coinburp și exchange-ul crypto, Luno. ASA a emis, de asemenea, o hotărâre similară pentru lanțul de pizzerii Papa John's.

Toate cele șapte reclame sau promoții au fost interzise pentru că "au profitat în mod iresponsabil de lipsa de experiență a consumatorilor și pentru că nu au ilustrat riscul investiției", se arată în hotărârile respective.

ASA a susținut că filiala europeană a Coinbase a publicat în mod specific o promoție "înșelătoare" în anunțul său plătit pe Facebook în iulie 2021, incluzând un text care afirma că "cinci lire sterline în Bitcoin în 2010 ar valora peste 100.000 de lire sterline în ianuarie 2021".

Potrivit autorității de reglementare în domeniul publicității, anunțul "a lăsat să se înțeleagă că ar exista o creștere garantată similară a valorii Bitcoin în următorul deceniu". De asemenea, Coinbase Europe "nu a precizat clar că performanțele din trecut nu reprezintă neapărat un ghid pentru viitor", a precizat ASA.

O altă decizie a ASA a fost împotriva Payward, care operează Kraken, legată de un afiș digital pentru Kraken văzut în august 2021, în stația London Bridge. Organismul de supraveghere a susținut că anunțul nu conținea un avertisment adecvat privind riscurile, deoarece o declarație de risc a fost afișată doar "pentru o secundă". (Sursa EN)

Instanța de la Beijing respinge compensația monetară în pledoaria privind un contract de minare Bitcoin

O instanță districtuală din Beijing a respins despăgubirile bănești în cazul unui contract de minare Bitcoin (BTC), împotriva unei companii blockchain.

Tribunalul popular al districtului Chaoyang, a considerat "invalid" contractul de minare Bitcoin dintre reclamant și firma blockchain, a relatat South China Morning Post. Reclamantul în acest caz ar fi plătit 10 milioane de yuani (1,6 milioane de dolari) firmei blockchain pentru implementarea de echipamente de minare, dar a suferit pierderi din investiția sa.

Reclamantul, cu sediul la Beijing, a susținut că a câștigat doar 18,5 BTC din investiția sa și a cerut o compensație suplimentară de 217,17 BTC pentru pierderile sale. Instanța a respins cererea și, de asemenea, a ordonat filialei din Sichuan a Comisiei Naționale pentru Dezvoltare și Reformă să cerceteze orice activitate de minare ilegală, care are loc în provincie.

China a început represiunea împotriva minării crypto vara trecută, ceea ce a dus la migrarea unora dintre cele mai mari companii de minare Bitcoin din țară. Cota de hash rate a Bitcoin din China a scăzut de la peste 60% la aproape zero în urma represiunii. Cu toate acestea, chiar și după eradicarea aproape completă a minării crypto, Beijingul a anunțat din nou în septembrie o campanie politică masivă împotriva tranzacțiilor și minării crypto, interzicând chiar și operațiunile la scară mică în țară și interzicând toate exchange-urile crypto străine. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.