Știri crypto & Bitcoin-Autoritatea de reglementare a telecomunicațiilor din Rusia a pus Binance pe lista neagră-Doar 2.5 milioane de Bitcoin disponibili pentru minare-Utilizatorii de portofele Coinbase luați în vizor de un nou malware Android–20-11-2020

Autoritățile din Rusia par să urmărească Binance – cel mai mare exchange crypto din lume – întrucât domeniul său este în prezent pe lista site-urilor ...

Știri crypto & Bitcoin-Autoritatea de reglementare a telecomunicațiilor din Rusia a pus Binance pe lista neagră-Doar 2.5 milioane de Bitcoin disponibili pentru minare-Utilizatorii de portofele Coinbase luați în vizor de un nou malware Android–20-11-2020

Autoritatea de reglementare a telecomunicațiilor din Rusia a pus site-ul Binance pe lista neagră

Autoritățile din Rusia par să urmărească Binance – cel mai mare exchange crypto din lume – întrucât domeniul său este în prezent pe lista site-urilor interzise în țară. Pe 24 septembrie, Binance a anunțat oficial prin intermediul canalului Telegram Rusia, că autoritatea de reglementare a telecomunicațiilor, Roskomnadzor a adăugat site-ul la registrul de platforme care difuzează informații interzise.

Conform anunțului, Binance a fost pus pe listă din cauza distribuției de date legate de achiziționarea de monede digitale, precum Bitcoin (BTC). Gleb Kostarev, managerul de operațiuni al Binance, în Rusia a declarat că exchange-ul a făcut anunțul imediat după ce a primit notificarea din partea Roskomnadzor.

În ciuda faptului ca domeniul a fost pus pe lista website-urilor interzise, rușii îl pot încă accesa fără instrumente adiționale, precum un VPN. La momentul anunțului, URL-ul poate fi găsit în registrul oficial al site-urilor interzise de Roskomnadzor. Conform informațiilor, site-ul a fost listat pe 2 iunie 2020, în timp ce accesul pe site „nu este limitat”.

În cadrul anunțului public, executivii Binance au subliniat că nu au primit vreo informație legată de restricționare, înainte de 24 septembrie:

„Nu am fost notificați anterior cu privire la nicio reclamație din partea forțelor de ordine, a serviciilor guvernamentale civile, sau a tribunalelor. Am implicat acum consilierii noștri juridici, pentru consiliere suplimentară și vrem să asigurăm toți utilizatorii noștri ruși că serviciile lor nu vor fi întrerupte între timp, și că fondurile lor sunt în siguranță.”    (Sursa EN)

Mai există doar 2.5 milioane de Bitcoin disponibili pentru minare

Din oferta totală de doar 21 de milioane de Bitcoin (BTC), puțin sub 2.5 milioane de BTC rămân disponibili pentru minare.

În cadrul unui tweet, ChartBTC a spus că rețeaua Bitcoin deja a depășit limita de 18.5 milioane de BTC puși în circulație. Aceasta înseamnă că mai există puțin sub 2.5 milioane de BTC disponibili, sau aproximativ 11.9% din totalul de Bitcoin generați.

ChartBTC a evidențiat faptul că jumătate din cei 2.5 milioane BTC rămași disponibili vor fi minați în următorii patru ani. De la primul său block în 2009, rețeaua Bitcoin a trecut deja prin trei halvings, cea de-a treia având loc anul acesta, în luna mai. Întrucât emiterea de noi monede este înjumătățită la fiecare patru ani, ultimul Bitcoin va fi minat nu mai devreme de anul 2140. Nici un Bitcoin nou nu va mai putea fi minat după aceea.

Un grup de opt experți din partea Crypto Valley consideră că ultimul halving a fost diferit de cele din trecut, prin faptul ca mai mulți oameni iau acum în considerare depozitarea economiilor lor, în BTC. (Sursa EN)

Utilizatorii de portofele Coinbase luați în vizor de un nou malware Android

Un proaspăt descoperit trojan, cunoscut drept Alien, atacă aplicațiile crypto de pe telefoanele ce utilizează Android, inclusiv Coinbase, Blockchain.com și Luno. Acest nou malware se bazează pe cunoscutul trojan Cerberus, care a provocat haos în Google Play store. Lipsa unei distribuții continue a permis Google Play Protect să înlăture Cerberus, aproape complet, până în august 2020.

Alien vizează aplicațiile Android 226, majoritatea orientate către industria bancară. Ca adaos la furtul acreditărilor utilizatorilor, malware-ul poate instala și șterge aplicații de pe device-ul infectat, și poate chiar intercepta notificări.  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.