Știri crypto & Bitcoin - Autoritatea de reglementare din Texas permite băncilor de stat să dețină Bitcoin - Adoptarea Bitcoin de către El Salvador este un "experiment interesant" – 24-09-2021

Un organism de reglementare din statul Texas a afirmat oficial că băncile cu sediul în statul Texas au voie să stocheze criptomonede precum Bitcoin ...

Știri crypto & Bitcoin - Autoritatea de reglementare din Texas permite băncilor de stat să dețină Bitcoin - Adoptarea Bitcoin de către El Salvador este un "experiment interesant" – 24-09-2021

Autoritatea de reglementare din Texas permite băncilor de stat să dețină Bitcoin

Un organism de reglementare din statul Texas a afirmat oficial că băncile cu sediul în statul Texas au voie să stocheze criptomonede precum Bitcoin (BTC) pentru clienții lor.

Departamentul bancar din Texas, a emis o notificare în care afirmă că băncile locale au permisiunea de a furniza servicii crypto în acest stat.

Agenția a precizat că băncile din Texas "pot oferi clienților servicii de custodie a monedelor virtuale, atâta timp cât banca dispune de protocoale adecvate pentru a gestiona în mod eficient riscurile și pentru a respecta legislația aplicabilă".

Autoritatea de reglementare a explicat pe scurt criptomonedele, subliniind că monedele digitale nu există într-o formă fizică, ci pe un blockchain și, prin urmare, necesită ca proprietarul să dețină chei private pentru a le accesa. Autoritatea a mai afirmat că băncile pot stoca criptomonede în numele clienților, fie prin păstrarea unor copii ale cheilor private ale clienților, fie prin păstrarea activelor direct în custodia băncii, prin crearea de noi chei private deținute de bancă.

"Ca și în cazul metodei serviciilor de custodie, banca are la dispoziție mai multe opțiuni de stocare securizată, fiecare dintre acestea având caracteristici distincte referitoare la nivelul de securitate și accesibilitate. Banca va trebui să determine ce opțiune de stocare se potrivește cel mai bine circumstanțelor", a scris agenția. (Sursa EN)

Adoptarea Bitcoin de către El Salvador este un "experiment interesant"

Benoît Cœuré, critic al Bitcoin (BTC) și șef al hub-ului de inovare de la Banca Reglementelor Internaționale, a calificat drept "experiment interesant" mișcarea istorică a El Salvadorului de a face din BTC mijloc legal de plată în țară.

Potrivit Reuters, Cœuré a făcut această afirmație în timpul lansării celui de-al patrulea hub de inovare al BRI, vineri, în Anglia, declarând: "Este un experiment interesant:

"Am fost clar la BRI că nu considerăm că Bitcoin a trecut testul de a fi un mijloc de plată. Bitcoin este un activ speculativ și ar trebui să fie reglementat ca atare".

După cum a fost raportat anterior, parlamentul din El Salvador a adoptat un proiect de lege pentru ca Bitcoin să devină mijloc legal de plată în această țară. Votul legislativ privind "Legea Bitcoin" a președintelui Nayib Bukele a trecut cu o super-majoritate covârșitoare, de 62 din 84 de voturi.

În noiembrie 2018, Cœuré a numit Bitcoin "odrasla malefică a crizei financiare [din 2008]". Comentariile lui Cœuré cu privire la necesitatea unor reglementări stricte privind criptomonedele sunt o temă comună în cadrul BRI, directorul general Agustín Carstens solicitând, de asemenea, în mod obișnuit, legi mai stricte privind criptomonedele.

Comentariile lui Cœuré vin în urma unor avertismente la fel de dure din partea Fondului Monetar Internațional (FMI) în urma deciziei din El Salvador. Reacționând la această veste, FMI a declarat că decizia ar putea avea ramificații juridice și financiare semnificative. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum