Știri crypto & Bitcoin - Autoritatea de reglementare financiară din Dubai lucrează la reglementări privind criptomonedele - CEO-ul Blockdaemon sugerează că Bitcoin poate scala bine, ca depozit de valoare – 30-03-2021

Autoritatea Serviciilor Financiare din Dubai (DFSA), agenția de reglementare financiară pentru zona economică specială ...

Știri crypto & Bitcoin - Autoritatea de reglementare financiară din Dubai lucrează la reglementări privind criptomonedele - CEO-ul Blockdaemon sugerează că Bitcoin poate scala bine, ca depozit de valoare – 30-03-2021

Autoritatea de reglementare financiară din Dubai lucrează la reglementări privind criptomonedele

Autoritatea Serviciilor Financiare din Dubai (DFSA), agenția de reglementare financiară pentru zona economică specială, Dubai International Financial Centre urmărește intensificarea măsurilor de reglementare, pentru criptomonede.

DFSA plănuiește să introducă un cadru legislativ pentru diverse active digitale, ca parte a planului său de afaceri, pentru 2021-2022.

Conform DFSA, viitorul cadru crypto va extinde reglementările DFSA asupra emitenților de active digitale și asupra platformelor de tranzacționare asociate. Cadrul va include un număr de tipuri de active digitale, precum valorile mobiliare tokenizate și criptomonedele precum Bitcoin (BTC):

„Ne vom baza pe realizările recente din acest spațiu, pe durata elaborării planului de afaceri, prin crearea unui regim legislativ pentru active digitale (precum valori mobiliare tokenizate și criptomonede), asta după ce am implementat deja reglementări ce susțin variate modele de afaceri inovatoare.”

Un purtător de cuvânt al DFSA a declarat că, autoritatea intenționează să publice două documente consultative, ce urmăresc feedback-ul pentru viitoarele reguli, din 2021. În funcție de feedback-ul obținut în urma documentelor consultative, agenția se așteaptă să adopte noile reguli, în semestrele al treilea și al patrulea, din anul 2021.

Reprezentantul a mai adăugat faptul că, noile reguli vor reprezenta un cadru legislativ cuprinzător, pe baza celor mai bune practici utilizate de jurisdicțiile de la nivel global. Cadrul va include în mod specific măsuri AML, a declarat purtătorul de cuvânt:

„Vom stabili obligațiile ce vor trebui îndeplinite de către companii, pentru protejarea consumatorilor, pentru a asigura integritatea pieței și pentru a îndeplini obligațiile legate de AML și CTF, atunci când își desfășoară activitatea, cu utilizarea de tokeni digitali, de orice tip.” (Sursa EN)

CEO-ul Blockdaemon sugerează că Bitcoin poate scala bine, ca depozit de valoare

Ar putea rețeaua blockchain a Bitcoin (BTC) să gestioneze adopția mainstream completă, ca depozit de valoare, fără a avea nevoie de soluții de scalare de tip layer-two? Konstantin Richter, fondator și CEO al companiei de infrastructură blockchain, Blockdaemon pare să considere că da.

„Bitcoin este cea mai potrivită criptomonedă, ca depozit de valoare,” a declarat Richter, adăugând că:

„În termeni a ceea ce poate blockchain-ul Bitcoin gestiona în prezent, din punct de vedere al latenței și al ratei de transfer, Bitcoin este foarte solid. Dacă vorbim despre utilizarea Bitcoin pentru plăți, atunci intră în scenă nevoia pentru scalarea de tip layer-2, dar pentru persoanele care plănuiesc să achiziționeze și să dețină moneda, nu este nevoie de nimic mai mult acum.”

Creatorul Bitcoin, Satoshi Nakamoto a produs activul digital ca pe „un sistem de cash electronic, peer-to-peer,” după cum este menționat în Cartea Albă a activului, din 2008. Cu toate acestea, odată cu creșterea ratei de adopție și a prețului, se pare că rolul Bitcoin s-a schimbat de la acela de activ tranzacționabil, asemănător numerarului, la acela de depozit de valoare asemănător aurului, datorită timpilor relativ lenți de tranzacționare și a comisioanelor ridicate.

Spre sfârșitul ultimului bull run Bitcoin, de la sfârșitul anului 2017, începutul anului 2018, comisioanele la tranzacționarea de Bitcoin au crescut în mod semnificativ. De atunci, echipele au lucrat la diverse soluții de tip layer-two, precum rețeaua Lightning, deși ca depozit de valoare, rețeaua blockchain a Bitcoin poate funcționa în parametri buni pentru moment, bazat pe comentariile lui Richter. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.