Știri crypto & Bitcoin - Autoritatea monetară din Hong Kong își propune să supravegheze rezervele de stablecoins - Proprietarul băncii rusești Tinkoff achiziționează o firmă elvețiană de active digitale – 23-04-2022

Știri crypto & Bitcoin - Autoritatea monetară din Hong Kong își propune să supravegheze rezervele de stablecoins - Proprietarul băncii rusești Tinkoff achiziționează o firmă elvețiană de active digitale – 23-04-2022

Autoritatea monetară din Hong Kong își propune să supravegheze rezervele de stablecoins

Banca centrală din Hong Kong, Autoritatea Monetară din Hong Kong (HKMA), dorește să supravegheze emiterea de stablecoins și gestionarea rezervelor.

HKMA a publicat un document de discuție cu privire la criptomonede și stablecoins în care și-a prezentat punctul de vedere cu privire la modul în care ar trebui reglementată această industrie în Hong Kong.

În documentul de consultare de 34 de pagini, HKMA a acordat o atenție deosebită "stablecoins legate de plăți", subliniind că, capitalizarea de piață a tuturor stablecoins a atins 150 de miliarde de dolari în decembrie, reprezentând 5% din întreaga piață crypto. Autoritatea de reglementare a adăugat că toate monedele stabile existente sunt "legate în cea mai mare parte de active și sunt ancorate în mod predominant" la dolarul american, inclusiv stablecoins precum Tether (USDT) și USD Coin (USDC).

"Dezvoltarea rapidă a activelor crypto, în special a stablecoins, este un subiect care face obiectul unei atenții deosebite din partea comunității internaționale de reglementare, deoarece prezintă posibile riscuri în ceea ce privește stabilitatea monetară și financiară", a declarat HKMA.

Pentru a gestiona în mod eficient riscurile asociate, HKMA a stabilit opt direcții politice majore, propunând să devină un singur organism de reglementare, care să supravegheze entitățile implicate atât în reglementarea și derularea de operațiuni, precum emiterea de stablecoins și gestionarea rezervelor acestora. Autoritatea dorește, de asemenea, să reglementeze procesele de validare a tranzacțiilor cu stablecoins, gestionarea stocării cheilor private și executarea tranzacțiilor.

"Încurajăm actorii actuali sau potențiali din ecosistemul stablecoins să răspundă la acest document și să ne transmită opiniile relevante, astfel încât să putem lua în considerare feedback-ul la formularea cadrului de reglementare", a scris HKMA. Autoritatea de reglementare se așteaptă să finalizeze următorii pași cât mai curând posibil și să introducă noile reglementări până în 2023 sau 2024. (Sursa EN)

Proprietarul băncii rusești Tinkoff achiziționează o firmă elvețiană de active digitale

TCS Group, proprietarul marii bănci private rusești, Tinkoff, se expune din ce în ce mai mult la activele digitale.

Firma a investit în furnizorul elvețian de servicii de active digitale, Aximetria, care urmează să devină primul mare echipament al companiei legat de criptomonede, a relatat agenția locală de știri The Bell.

Citând date de la Aximetria, raportul sugerează că TCS a achiziționat 4.449 de acțiuni Aximetria în valoare de 100 de franci elvețieni (108 dolari) pe acțiune. Având în vedere că, capitalul social total al Aximetria era de aproximativ 535.000 de franci (578.000 de dolari), publicația a raportat că participația TCS este de aproximativ 83,2%.

Un purtător de cuvânt al Tinkoff a confirmat știrea, declarând că Aximetria va fi "parte a expansiunii internaționale a Grupului Tinkoff în conformitate cu toate cerințele jurisdicțiilor de prezență internațională".

Reprezentantul a subliniat că Aximetria "nu este un exchange crypto", ci mai degrabă un "serviciu financiar în industria activelor digitale".

La momentul redactării acestui articol, pagina principală a Aximetria include detalii despre faptul că firma face parte din TCS. Aximetria le permite utilizatorilor să deschidă un "cont crypto elvețian" cu depozite și retrageri gratuite în euro sau dolari americani. Platforma spune că se adresează clienților din întreaga lume.Pe fondul cererii tot mai mari de investiții crypto, Tinkoff s-a luptat să ofere servicii de investiții crypto în Rusia, deoarece Banca Rusiei ar fi împiedicat compania să își lanseze propria suită de servicii conexe. Acest lucru a dus la o situație în care Rusia nu are o singură companie legală care să aibă sediul în țară și să ofere investiții crypto. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.