Știri crypto & Bitcoin - Autoritatea pentru Servicii Financiare avertizează asupra riscurilor investițiilor în crypto - Banca coreeană Shinhan Bank efectuează o investiție strategică într-un consorțiu de custodie crypto – 08-03-2021

Autoritatea de reglementare financiară a Marii Britanii, FCA a postat un avertisment cu privire la investițiile în criptomonede, pe fondul unei ...

Știri crypto & Bitcoin - Autoritatea pentru Servicii Financiare avertizează asupra riscurilor investițiilor în crypto - Banca coreeană Shinhan Bank efectuează o investiție strategică într-un consorțiu de custodie crypto – 08-03-2021

Autoritatea pentru Servicii Financiare avertizează asupra riscurilor investițiilor în crypto

Autoritatea de reglementare financiară a Marii Britanii, FCA a postat un avertisment cu privire la investițiile în criptomonede, pe fondul unei importante prăbușiri a piețelor crypto.

În cadrul unei declarații, FCA a afirmat că investițiile crypto și împrumuturile sunt asociate cu un grad de risc mai ridicat, subliniind faptul că investitorii ar trebui să fie pregătiți să-și piardă toți banii dacă investesc în crypto.

Citând câteva dintre riscuri, printre care volatilitatea prețurilor, complexitatea produselor și comisioanele și taxele, FCA a spus că, investitorii trebuie să-și asume riscurile asociate cu criptomonedele:

„Consumatorii ar trebui să fie conștienți cu privire la riscuri și să se gândească bine dacă investiția în criptomonede este potrivită pentru ei. Aceștia ar trebui să verifice și să ia cu grijă în calcul implicațiile afacerilor cu active crypto.”

Autoritatea de reglementare a mai afirmat de asemenea că, investitorii vor avea cel mai probabil, un acces limitat la instituții pentru protecția consumatorului, precum Financial Ombudsman Service, sau Schema de Compensare a Serviciilor Financiare, în caz că lucrurile nu merg așa cum ar trebui.

FCA a mai declarat că, firmele ce oferă servicii în sfera criptomonedelor ar trebui să se asigure că sunt conforme cu toate cerințele normative și că sunt autorizate de către FCA. (Sursa EN)

Banca coreeană, Shinhan Bank efectuează o investiție strategică într-un consorțiu de custodie crypto

Shinhan, cea mai veche instituție bancară din Coreea de Sud, își duce mai departe eforturile de  introducere a serviciilor de custodie pentru active digitale, prin intermediul unei noi investiții.

Conform unui raport al agenției de presă Yonhap, Shinhan Bank a investit în Korea Digital Asset Trust, sau KDAC, un consorțiu de afaceri din cadrul industriei, care furnizează custodie pentru active digitale. Inițiativa a fost pornită de către Korbit, în colaborare cu startup-ul blockchain, Blocko și cu compania de cercetare în domeniul activelor digitale, Fair Square Lab.

Prin intermediul noii investiții, Shinhan Bank ajunge cu un pas mai aproape de furnizarea propriilor servicii de custodie pentru criptomonede. În august 2020, Shinhan Bank și-a anunțat intenția de a introduce custodia pentru criptomonede, alături de o altă bancă sud-coreeană importantă, Woori.

Președintele și CEO-ul Shinhan Financial Group, Yong-Byung Cho a declarat că, custodia activelor digitale va beneficia de capacitățile de conformitate ale băncii. „Vom asigura competitivitatea serviciilor de custodie și vom răspunde în mod activ pieței activelor digitale, ce se află în continuă și rapidă schimbare, datorită implementării legii speciale privind informațiile financiare.”

Shinhan Bank a mai investit în trecut în companii ce susțin inițiativa KDAC. În luna august, 2019, Shinhan Bank a participat în cadrul unei runde de finanțare, în valoare de 7.5 milioane $, pentru Blocko. Banca este de asemenea implicată în proiecte pentru dezvoltare în domeniul blockchain, precum împrumuturile de titluri blockchain. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.