Știri crypto & Bitcoin - Autoritățile mexicane depun eforturi să țină pasul cu cartelurile ce adoptă crypto - Fidelity deblochează Bitcoin ca garanție pentru împrumuturi în BlockFi – 03-03-2021

Autoritățile mexicane au raportat o creștere a utilizării activelor crypto, în scopul spălării de bani, din partea sindicatelor criminale, din America Latină ...

Știri crypto & Bitcoin - Autoritățile mexicane depun eforturi să țină pasul cu cartelurile ce adoptă crypto - Fidelity deblochează Bitcoin ca garanție pentru împrumuturi în BlockFi – 03-03-2021

Autoritățile mexicane depun eforturi să țină pasul cu cartelurile ce adoptă crypto

Autoritățile mexicane au raportat o creștere a utilizării activelor crypto, în scopul spălării de bani, din partea sindicatelor criminale, din America Latină.

În cadrul unui raport al Reuters, din data de 8 decembrie, șeful unității de informații financiare, din cadrul ministerului de finanțe, din Mexic, Santiago Nieto a descris modalitatea prin care cartelurile utilizează criptomonede, pentru a spăla banii obținuți din activități ilegale.

Nieto a afirmat că, de obicei cartelurile își depozitează veniturile ilicite în diverse conturi bancare, sub forma unor sume mai mici de 7 500$ - pragul care ar determina băncile să semnaleze o tranzacție. Fondurile sunt apoi utilizate pentru achiziționarea unei multitudini de sume mici, de Bitcoin (BTC), ce pot fi în cele din urmă transferate, fără probleme, peste graniță.

O lege din 2018 prevede ca platformele de tranzacții crypto, înregistrate să raporteze transferurile ce depășesc 56 000 de pesos mexicani (aproximativ 2 800$). Autoritățile locale speră ca această măsură să îi ajute în abordarea utilizării activelor digitale, în scopuri ilegale.

Arestarea traficantului de persoane, Ignacio Santoyo, din aprilie 2019 a fost atribuită acestei legi. Autoritățile au descoperit faptul că Santoyo și sora acestuia au achiziționat BTC în valoare de peste 22 000$, la exchange-ul autohton, Bitso.

Hector Ortiz, liderul sindicatului mexican de cyber-hacking, Bandidos Revolution Team a fost arestat în mod similar, după ce autoritățile au descoperit că acesta cheltuise BTC în valoare de „zeci de mii de dolari.” (Sursa EN)

Fidelity deblochează Bitcoin ca garanție pentru împrumuturi în BlockFi

Fidelity Digital Assets, ramura crypto a conglomeratului de management al activelor va permite clienților instituționali să ofere deținerile de Bitcoin (BTC) drept garanție, pentru împrumuturi în cash.

După cum a fost raportat de către Bloomberg, compania a încheiat un parteneriat cu creditorul crypto, BlockFi, pentru a vărsa împrumuturile. Clienții instituționali ai soluției de custodie a Fidelity vor putea să retragă împrumuturi în cash, din depozitele lor de Bitcoin, fără să transfere monedele, atât timp cât dețin un cont în BlockFi.

Clienții țintă ai acestei facilități sunt în principal, fondurile de investiții, miners și birouri de tranzacționare OTC. Împrumuturile supragarantate sunt utilizate în general pentru a avea acces la lichidități, fără a pierde poziția asupra activului utilizat ca garanție.

Un purtător de cuvânt al Fidelity a declarat că această ofertă vine ca parte a „cererii pentru creșterea eficienței capitalului,” în rândul clienților săi. „Oferta noastră pentru acest serviciu complet, ce include custodie și tranzacționare va continua să ajute instituțiile în a-și îmbunătăți eficiența capitalului, punând pe primul loc siguranța și imobilitatea activului.”

Raportul împrumut-valoare va fi stabilit la 60%, ceea ce înseamnă că fiecare garanție de 1 000$ poate acoperi maxim 600 $, în bani împrumutați. Cu toate acestea, parametrii se pot schimba în funcție de necesitățile specifice fiecărui client. Fidelity a clarificat faptul că nu joacă nici un rol în stabilirea termenului creditelor. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.