Știri crypto & Bitcoin - Banca americană de investiții Cowen lansează o divizie dedicată criptomonedelor - Bitcoin "nu este reglementat" - Banca centrală din Honduras respinge zvonurile privind moneda de plată legală – 08-08-2022

Cowen, o importantă bancă americană independentă de investiții, a lansat oficial o divizie dedicată criptomonedelor și activelor digitale.

Știri crypto & Bitcoin - Banca americană de investiții Cowen lansează o divizie dedicată criptomonedelor - Bitcoin "nu este reglementat" - Banca centrală din Honduras respinge zvonurile privind moneda de plată legală – 08-08-2022

Banca americană de investiții Cowen lansează o divizie dedicată criptomonedelor

Cowen, o importantă bancă americană independentă de investiții, a lansat oficial o divizie dedicată criptomonedelor și activelor digitale.

Denumită Cowen Digital, noua divizie a Cowen este concepută pentru a oferi servicii complete de executare a tranzacțiilor și custodie pentru criptomonede precum Bitcoin (BTC) și alte active digitale, pentru investitorii instituționali, a anunțat aceasta.

Pentru a lansa noua divizie de criptomonede, Cowen a colaborat cu filiala PolySign, axată pe depozitare la rece, Standard Custody and Trust Company. Banca este, de asemenea, client al Digital Prime Technologies, o firmă axată pe soluții de brokeraj care oferă servicii de afaceri și de conformitate, se arată în anunț.

Cowen a anunțat inițial planurile de a intra în domeniul custodiei crypto în mai 2021, încheind la acea vreme un parteneriat cu Standard Custody and Trust Company. Compania a investit, de asemenea, 25 de milioane de dolari în PolySign, compania-mamă a Standard, care a fost co-fondată de David Schwartz, directorul de tehnologie al Ripple.

Potrivit anunțului, Cowen a lucrat la construirea infrastructurii și sistemelor necesare pentru a lansa Cowen Digital, în ultimele 15 luni.

Administrând active în valoare de aproximativ 16 miliarde de dolari la sfârșitul anului 2021, Cowen este o bancă de investiții importantă din Statele Unite. Compania se angajează să își depășească clienții prin "rămânerea în fruntea inovației", a declarat directorul general al Cowen, Jeffrey M. Solomon, adăugând:

"Prin intermediul Cowen Digital, clienții noștri au acum acces la piețele de crypto și active digitale cu calitatea noastră instituțională și capacitățile noastre de execuție și custodie end-to-end complet integrate". (Sursa EN)

Bitcoin "nu este reglementat"- Banca centrală din Honduras respinge zvonurile privind moneda de plată legală

Banca Centrală a Hondurasului, sau BCH, a abordat zvonurile privind posibila adoptare a Bitcoin (BTC) ca mijloc legal de plată, la fel ca vecinul său El Salvador - iar răspunsul pare să fie negativ.

În cadrul unei declarații, banca centrală a Hondurasului a afirmat că, "deocamdată", Bitcoin nu este reglementat în această țară și nu este recunoscut ca mijloc legal de plată în multe altele. BCH și-a reiterat autoritatea în temeiul constituției Hondurasului, potrivit căreia este singurul autorizat "emitent de bancnote și de mijloc legal de plată" din țară.

"BCH nu supraveghează și nici nu garantează operațiunile desfășurate cu criptomonede ca mijloc de plată", potrivit băncii centrale. "Orice tranzacție efectuată cu aceste tipuri de active virtuale este responsabilitatea și riscul celor care o efectuează".

Banca centrală a adăugat că va continua "studiul și analiza conceptuală, tehnică și juridică" a fezabilității introducerii unei monede digitale a băncii centrale, sau CBDC, în Honduras. BCH a declarat că o CBDC ar fi considerată mijloc legal de plată în țară și reglementată în consecință.

Mai multe surse de știri au raportat că președintele hondurian Xiomara Castro ia în considerare recunoașterea BTC ca mijloc legal de plată. El Salvador, care se învecinează cu Honduras la vest, a adoptat activul crypto ca mijloc legal de plată în septembrie 2021 și de atunci a planificat să construiască un "Oraș Bitcoin" de 1 miliard de dolari cu operațiuni de minare crypto, alimentat de energia geotermală de la vulcanii din țară. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant cu plata cu card Visa și Mastercard.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.