Știri crypto & Bitcoin - Banca centrală a Chinei lansează o versiune pilot a portofelului digital în yuani - Co-fondatorul Nexo vizează Bitcoin la $100K până la mijlocul anului 2022 – 2-04-2022

Știri crypto & Bitcoin - Banca centrală a Chinei lansează o versiune pilot a portofelului digital în yuani - Co-fondatorul Nexo vizează Bitcoin la $100K până la mijlocul anului 2022 – 2-04-2022

Banca centrală a Chinei lansează o versiune pilot a portofelului digital în yuani

În timp ce banca centrală a Chinei își intensifică eforturile de a crea o monedă digitală, țara a lansat o ediție pilot a aplicației sale de portofel digital în yuani, în magazinele de aplicații pentru telefoane mobile.

Institutul de cercetare a monedei digitale al Băncii Populare a Chinei (PBoC) a dezvoltat aplicația "e-CNY (versiune pilot)", care a fost disponibilă pentru descărcare în magazinele de aplicații chinezești Android și Apple, la Shanghai.

Potrivit unui tweet de la BlockBeats, o sursă de știri locală, utilizatorii individuali din China pot descărca acum o versiune anterioară a aplicației pentru a testa deschiderea și gestionarea unui portofel personal, precum și tranzacțiile cu yuani digitali.

Cu toate acestea, potrivit unui raport al Reuters, aplicația susține că se află într-o fază experimentală de cercetare și dezvoltare și că este accesibilă doar unor persoane selectate prin intermediul furnizorilor autorizați de servicii e-CNY.

La sfârșitul toamnei anului 2021, guvernatorul PBoC, Yi Gang, a declarat că țara va continua să își dezvolte moneda digitală a băncii centrale (CBDC) și să îmbunătățească designul și utilizarea, inclusiv să îmbunătățească interoperabilitatea cu sistemele de plată actuale. PBoC a anunțat, într-o reuniune de sfârșit de an, că va continua să facă presiuni pentru dezvoltarea în continuare a yuanului digital. (Sursa EN)

Co-fondatorul Nexo vizează Bitcoin la $100K până la mijlocul anului 2022

O altă predicție promițătoare privind prețul a apărut pentru Bitcoin bulls în 2022. Antoni Trenchev, co-fondator și managing partner al Nexo, a declarat că Bitcoin (BTC) ar putea atinge pragul de 100.000 de dolari încă din vară, într-un interviu acordat CNBC.

În ciuda faptului că BTC a deschis anul cu o acțiune de preț bearish, în timp ce indicele Fear & Greed arată "frică extremă", magnatul bulgar de afaceri a pus lucrurile la punct:

"De fiecare dată când investitorii și comunitatea mai largă renunță la Bitcoin, acesta depășește semnificativ performanța. Acest lucru s-a întâmplat în 2020, când s-a redresat cu aproape 1.000%, și în 2021, când s-a redresat cu 63%. Sunt destul de optimist în ceea ce privește Bitcoin".

Fiind una dintre cele mai mari instituții de creditare din lume în industria financiară digitală, Nexo are cunoștințele necesare pentru a servi 2,5 milioane de utilizatori din 200 de jurisdicții. În calitate de concurent al unor platforme precum BlockFi și Celsius, a devenit recent unul dintre primii creditori de criptomonede, care permite clienților să împrumute stablecoins, Ether (ETH) și alte criptomonede folosind tokeni nefungibili ca garanție.

În timp ce Nexo a fost formată pe piața bear din 2018, Trenchev a declarat că accesul la "bani ieftini" și instituțiile care își umplu gențile cu criptomonede vor propulsa Bitcoin peste limita de 100.000 de dolari.

Există o mulțime de dovezi că se pregătește adoptarea instituțională. Luna trecută, Fidelity Investments a încheiat un parteneriat cu Nexo pentru a oferi servicii de custodie crypto, produse și servicii de împrumut pentru investitorii instituționali. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.