Știri crypto & Bitcoin - Banca Centrală Europeană pariază pe CBDC în locul BTC pentru plățile transfrontaliere - Ether creează istorie, deoarece metrica cheie în opțiunile ETH depășește Bitcoin cu 32%

Știri crypto & Bitcoin - Banca Centrală Europeană pariază pe CBDC în locul BTC pentru plățile transfrontaliere - Ether creează istorie, deoarece metrica cheie în opțiunile ETH depășește Bitcoin cu 32%

Banca Centrală Europeană pariază pe CBDC în locul BTC pentru plățile transfrontaliere

Un studiu recent realizat de Banca Centrală Europeană (BCE) privind identificarea celui mai bun mijloc de plată transfrontalieră a încoronat monedele digitale ale băncilor centrale (CBDC) ca fiind câștigătoare în fața concurenților, printre care băncile, Bitcoin (BTC) și stablecoins, printre altele.

Interesul BCE de a identifica cea mai bună soluție de plată transfrontalieră provine din faptul că aceasta servește drept bancă centrală a celor 19 țări din Uniunea Europeană care au adoptat moneda euro. Studiul, intitulat "Towards The Holy Grail of Cross-border Payments" (Către Sfântul Graal al plăților transfrontaliere), se referă la Bitcoin ca fiind cel mai proeminent activ crypto neacoperit.

Opinia EBC cu privire la Bitcoin ca fiind un sistem de plăți transfrontaliere prost se reduce la mecanismul de decontare a activului extrem de volatil, adăugând că:

"Deoarece decontarea în rețeaua Bitcoin are loc doar la aproximativ fiecare zece minute, efectele de evaluare se materializează deja în momentul decontării, ceea ce face ca plățile Bitcoin să fie de fapt mai complicate."

În timp ce studiul a evidențiat problemele inerente de scalare și viteză ale Bitcoin, acesta nu a luat în considerare actualizările oportune - Taproot și Lightning Network - care îmbunătățesc performanța rețelei, concluzionând că: "Tehnologia de bază (și în special layer-ul său "proof-of-work") este inerent costisitoare și risipitoare."

Pe de altă parte, BCE a recunoscut că, CBDC-urile sunt mai potrivite pentru plățile transfrontaliere datorită unei mai mari compatibilități cu conversiile valutare (FX). Două avantaje majore evidențiate în acest sens sunt păstrarea suveranității monetare și ușurința plăților instantanee prin intermediari precum băncile centrale. (Sursa EN)

Ether creează istorie, deoarece metrica cheie în opțiunile ETH depășește Bitcoin cu 32%

Ether (ETH) a depășit Bitcoin (BTC) pe piața opțiunilor pentru prima dată în istorie, deoarece dobânda deschisă (OI) a opțiunilor Deribit Ether, cu o valoare de 5,6 miliarde de dolari, a depășit cu 32% OI a opțiunilor Bitcoin, în valoare de 4,6 miliarde de dolari.

OI se calculează prin adăugarea tuturor contractelor din tranzacțiile deschise și scăderea contractelor atunci când o tranzacție este închisă. Acesta este folosit ca indicator pentru a determina sentimentul pieței și puterea din spatele tendințelor de preț. Deribit este cel mai mare exchange de opțiuni BTC și ETH din lume, reprezentând peste 90% din volumul global de tranzacționare.

Datele de la exchange-ul Deribit au evidențiat faptul că opțiunile ETH sunt în principal opțiuni call, cu un raport put/call de 0,26. Raportul ETH Put/Call a atins un nou minim anual, pe măsură ce se apropie data fuziunii.

În cadrul opțiunii de vânzare, cumpărătorii au dreptul, dar nu și obligația de a vinde activul suport la un preț prestabilit la o anumită dată sau înainte de aceasta. În general, cumpărătorii de opțiuni put sunt implicit bearish, în timp ce un trader de opțiuni call este bullish.

Un raport put/call mai mare de 0,7 sau mai mare de unu indică un sentiment de scădere a pieței, în timp ce o valoare a raportului put/call mai mică de 0,7 și care se apropie de 0,5 indică o tendință de creștere emergentă.Creșterea recentă a ETH OI pe piața opțiunilor, cu un sentiment de creștere în rândul traderilor, este atribuită viitoarei fuziuni programate pentru a treia săptămână din septembrie.  (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este o platforma acreditata pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.