Știri crypto & Bitcoin - Banca centrală indiană clarifică reglementările, în timp ce băncile locale se feresc de crypto - Fluxurile de conturi bancare pentru exchange-urile crypto din Coreea de Sud cresc cu 40% din 2020 – 10-09-2021

Banca centrală a Indiei a emis o notificare oficială cu privire la faptul că băncile locale ar fi avertizat clienții să nu folosească criptomonede ...

Știri crypto & Bitcoin - Banca centrală indiană clarifică reglementările, în timp ce băncile locale se feresc de crypto - Fluxurile de conturi bancare pentru exchange-urile crypto din Coreea de Sud cresc cu 40% din 2020 – 10-09-2021

Banca centrală indiană clarifică reglementările, în timp ce băncile locale se feresc de crypto

Banca centrală a Indiei a emis o notificare oficială cu privire la faptul că băncile locale ar fi avertizat clienții să nu folosească criptomonede precum Bitcoin (BTC).

Notificarea arată că Reserve Bank of India este la curent cu informațiile din mass-media potrivit cărora anumite bănci și-au avertizat clienții împotriva crypto, făcând referire la circulara anulată a RBI, veche de trei ani.

"Astfel de referiri la circulara de mai sus de către bănci/entități reglementate nu sunt în regulă, deoarece această circulară a fost anulată de către Onorabila Curte Supremă la 4 martie 2020 în chestiunea Writ Petition",se arată în aviz, subliniind că circulara nu mai este valabilă și nu poate fi citată.

Cu toate acestea, băncile și alte instituții financiare reglementate pot în continuare să desfășoare procese de precauție privind clienții, legate de standardele de combatere a spălării banilor și KYC, în conformitate cu Legea privind prevenirea spălării banilor din 2002, a precizat RBI.

Declarația RBI vine ca răspuns la rapoartele din mass-media, care susțin că unele dintre cele mai mari bănci din India, precum HDFC Bank și State Bank of India, și-au avertizat clienții împotriva tranzacțiilor cu monede digitale. Unii utilizatori au afirmat că HDFC Bank a citat ordinul RBI din 2018 care interzice tranzacționarea crypto în India. Interdicția a fost anulată oficial în martie 2020 de către Curtea Supremă din India. (Sursa EN)

Fluxurile de conturi bancare pentru exchange-urile crypto din Coreea de Sud cresc cu 40% din 2020

Pe măsură ce piețele de criptomonede au crescut în primul trimestru al anului 2021, băncile sud-coreene au înregistrat volume record de depozite și retrageri către exchange-urile crypto locale.

Băncile comerciale sud-coreene au procesat tranzacții în valoare de 64,2 trilioane de woni (57,9 miliarde $) pe conturi bancare cu nume real, legate de exchange-urile crypto, în primul trimestru din 2021, potrivit datelor Serviciului de supraveghere financiară, dobândite de Kim Byung-wook, membru al Partidului Democrat.

Rezultatele T1 cuprind date de la creditori precum Shinhan Bank, banca online K Bank și banca coreeană NH NongHyup Bank, precum și de la patru exchange-uri crypto locale majore, inclusiv Upbit, Bithumb, Coinone și Korbit, a relatat publicația locală de afaceri, The Maeil Business Newspaper.

Potrivit datelor, fluxurile de crypto în conturile bancare verificate din Coreea de Sud au crescut cu peste 40% de la an la an, de la 37.000 de miliarde de woni (33,4 miliarde $), în primul trimestru din 2020.

Băncile sud-coreene au înregistrat, de asemenea, o creștere majoră a comisioanelor plătite de exchange-urile crypto, K Bank primind aproape 5 miliarde de woni (4,5 milioane $) în comisioane crypto de la exchange-ul Upbit, în T1. Aceasta reprezintă o creștere de aproape zece ori mai mare decât cele 560 de milioane de woni (504.000 $) din T4 2020, notează raportul.

NH Nonghyup Bank ar fi primit 1,3 miliarde de woni (1,2 milioane $) și 330 de milioane de woni (297.000 $) de la Bithumb și, respectiv, Coinone, în T1 2021, în timp ce Shinhan Bank a primit 145 de milioane de woni (131.000 $) de la Korbit, arată datele. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

Tradesilvania este exchange acreditat pentru tranzacțiile cu criptomonede, respectând standardele ISO 27001 și 9001 pentru siguranța informațiilor.

Cumpără și tranzacționează criptomonede(Bitcoin, Ethereum și alte 13 criptomonede) instant fără comision.

Păstrează criptomonedele în siguranță cu un Ledger Nano S de la magazinul Tradesilvania.