Știri crypto & Bitcoin - Banca centrală indiană rămâne anti-crypto, afirmând că "nu-și schimbă" poziția - Când se va sfârși influența lui Elon Musk asupra Bitcoin? – 14-09-2021

Este posibil ca faimoasa sa circulară prin care cerea băncilor să înceteze să mai presteze servicii firmelor crypto să fi fost anulată în instanță, dar banca centrală ...

Știri crypto & Bitcoin - Banca centrală indiană rămâne anti-crypto, afirmând că "nu-și schimbă" poziția - Când se va sfârși influența lui Elon Musk asupra Bitcoin? – 14-09-2021

Banca centrală indiană rămâne anti-crypto, afirmând că "nu-și schimbă" poziția

Este posibil ca faimoasa sa circulară prin care cerea băncilor să înceteze să mai presteze servicii firmelor crypto să fi fost anulată în instanță, dar banca centrală a Indiei nu dă semne de slăbire a poziției sale față de criptomonede.

Guvernatorul Reserve Bank of India, Shaktikanta Das, a reiterat poziția instituției într-o conferință de presă recentă, în urma unei declarații privind politica monetară, subliniind:

"Avem preocupări majore în legătură cu criptomonedele, pe care le-am transmis guvernului."

Comentariile guvernatorului vin după ce Reserve Bank of India a fost îndemnată să clarifice faptul că băncile nu ar trebui să continue să citeze circulara acum dispărută a Reserve Bank of India, ca motiv pentru a refuza servicii firmelor crypto. Rapoarte recente din mass-media sugeraseră că documentul încă oferă un alibi pentru băncile reticente să trateze cu entități din spațiul crypto, în ciuda faptului că, Curtea Supremă a considerat interdicția disproporționată și a anulat-o în martie 2020.

Das a declarat reporterilor că banca centrală dorește să "clarifice lucrurile" și că "acea anumită circulară a RBI a fost pusă deoparte. Prin urmare, nu este corect să ne referim la acea circulară". În ciuda abrogării acesteia, băncile au continuat să fie reticente în a se deschide către industrie, pe fondul unei atmosfere generale de incertitudine cu privire la viitorul crypto în India. În acest an, o sursă anonimă care pretindea că este un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului de Finanțe din India a sugerat că o interdicție generală îndelung discutată privind criptomonedele ar putea fi încă pusă în aplicare în țară.

Deși a ținut să clarifice statutul circularei, Das a subliniat că băncile ar trebui să continue să urmeze măsurile de diligență necesară atunci când trebuie să trateze cu clienți care au legătură cu criptomonedele. (Sursa EN)

Când se va sfârși influența lui Elon Musk asupra Bitcoin?

Tendința lui Elon Musk de a influența spațiul crypto cu tweet-uri de tip "Devil-may-care" a fost afișată din nou, deoarece numeroase monede au pierdut între 10-18% în urma celui mai recent meme a lui Musk despre Bitcoin (BTC).

Tweetul CEO-ului Tesla, care arăta un semn Bitcoin alături de un emoji cu inima frântă, ar fi putut fi interpretat ca fiind destul de criptic, dar în câteva minute piața crypto a reacționat, în timp ce aproape 100 de miliarde $ au părăsit capitalizarea globală a pieței.

Executivii din industrie, deși sunt îngrijorați de influența pe care Musk o exercită asupra spațiului crypto, acum încep să spere că Bitcoin poate scăpa de atracția sa gravitațională. Vânzarea de vineri a fost de fapt un exemplu în acest sens, a declarat directorul operațional al rețelei de plăți Mercuryo, Greg Waisman, care a subliniat că ultima scădere nu a fost la fel de violentă ca altele din trecut.

"Într-o mare măsură, investitorii în Bitcoin învață să ignore tweet-urile lui Elon Musk, iar acest lucru a devenit evident, deoarece scăderea prețului nu a fost atât de mare precum am mai văzut înainte. Investitorii Bitcoin se străduiesc să mențină un front unit prin limitarea modului în care vând în panică. Acesta este un început bun pentru Bitcoin", a declarat Waisman.

Waisman a spus că traderii acumulează încet-încet cunoștințele din industrie care vor face în cele din urmă ca tweet-urile lui Musk să devină irelevante, adăugând că factori precum reglementările jurisdicționale vor deveni un motor mai precis al piețelor în viitor. (Sursa EN)

Echipa Tradesilvania

100+ instrumente digitale pentru monede virtuale ( criptomonede )

Avem 30 de cryptomonede si 66 paritati si 5 stacking options, 2 optiuni de alimentare cu card (depozit VISA si MasterCard), 1 metoda alimentare EUR SEPA, 1 metoda alimentare RON transfer bancar.

Ai un cont de tranzactionare la noi ? Creeaza unul acum